BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

Fatih'te IŞİD'e operasyon protestosu

İstanbul Fatih Camii'nde bir grup, IŞİD'e yapılan operasyonları protesto etti. Grup sık sık İran ve ABD aleyhine slogan attı.

Abone ol

ABD’nin IŞİD’e karşı Suriye’ye yaptığı hava operasyonu Fatih Camii'nde Cuma namazı çıkışı protesto edildi. Eylemciler, operasyonda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İRAN VE ABD ALEYHİNDE SLOGAN ATTILAR 

İmkan-Der ve Özgür-Der üyeleri. Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası avluda toplandı. Sık sık tekbir getiren grup, ‘Katil İran Suriye’den defol’, ‘Suriye cihadı onurumuzdur’ şeklinde slogan attı. ‘Koalisyona ortak olmak, ABD’ye taşeron olmak ve Esad’a kalkan olmaktır’, ‘İşbirlikçiliğiniz tescillendi’, ‘Esad zulmüne teslim olmayan İslam direnişi ABD saldırısına da boyun eğmeyecek’, ‘ABD defol!’ pankart ve dövizleri taşıyan grup avluda saldırıda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

TÜRKİYE KOALİSYONA DAHİL OLMASIN

ABD’nin operasyonuna tepki gösteren Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “ABD’nin Irak’ta ve Suriye’de IŞİD’i bahane ederek sürdürdüğü tutumu tasvip etmiyoruz. ABD’nin İslami güçleri sindirmeye dönük eylemleri olduğunu, emperyalizmin tezahürü olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin uluslararası koalisyona dahil olmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

IŞİD'İ ELEŞTİRİYORUZ AMA...

ABD’nin adalet adına, bölge barışı adına, adım atıyor gibi kendisini sunmasının büyük bir aldatmaca olduğunu, Türkiye’nin asla bu tuzağa düşmemesi gerektiğini söyleyen Kaya, “IŞİD’in yaptığı eylemleri, sürdürdüğü tutumu lanetledik. Kesinlikle benimsemiyor, eleştiriyoruz. Fakat, ABD’nin IŞİD’i bahane ederek, gösterdiği tutumunu tasvip etmiyoruz. IŞİD’i gündeme getirenler, Esad’ın zulmünden bahsetmiyor. IŞİD’in öldürdüğü insan sayısı, Esad’ın öldürdüğü insan sayısının yüzde biri bile değilken, sürekli olarak IŞİD’i tartışmak durumunda bırakılıyoruz. Esad rejimi ve Maliki rejiminin ortaya çıkardığı korkunç tabloyu asla gündemimize alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

10 TÜRK VATANDAŞININ ÖLDÜĞÜ İDDİASI

ABD’nin yaptığı saldırılarda 50 Türk vatandaşın öldüğü iddialarıyla ilgili ise Akar, “10 civarında Türkiyelinin saldırılarda hayatını kaybettiğini biliyoruz. Bunlardan üç kişinin ismi var. Bu kişiler Cephetül Nüsra ve Ahruraşam örgütünün kamplarında ya da misafirhanelerinde kalıyormuş. Bunların hepsi savaşçı değil. Yardım için gidenler de var” şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

02185927408.jpg

02185927411.jpg

02185927409.jpg

02185927407.jpg