BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.446,42
HABER /  DÜNYA

Fatih’te coşkulu fetih kutlaması

İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıldönümü, Fatih Belediyesi’nin düzenlediği Fetih Yürüyüşü ile kutlandı. <br/>Fatih Belediyesi, İstanbul’un fe...

Abone ol

İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıldönümü, Fatih Belediyesi’nin düzenlediği Fetih Yürüyüşü ile kutlandı.
Fatih Belediyesi, İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıldönümü nedeniyle “Fetih Yürüyüşü” düzenledi. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a giriş yaptığı Edirnekapı’dan başlayan yürüyüşte vatandaşlar, Mehter Takımı’nın fethi anlatan coşkulu marşlarıyla Fevzi Paşa Caddesi üzerinde yürüdü. Yürüyüşe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, fetih coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşadı. Anıt Park’ta sona eren yürüyüşün ardından Mehter Takımı’nın gösterisi Fatihliler tarafından ilgiyle izlendi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmada, fetih kutlamalarının Fatih’te daha da anlamlı olduğunu belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethi gerçekleştirirken açtığı surlar Fatih’te. Yürüdüğü yol bizim Fevzi Paşa Caddesi’nde yürüdüğümüz yol. Mirası, naşı, ismi, nesli burada. Onun için Fatih Sultan Mehmet Han’ı anmak bize yaraşır. Fethi gerçekleştiren başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere ve onun değerli arkadaşlarına tüm ecdadımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.
İstanbul’un medeniyetleri kalbinde barındıran bir şehir olduğunu dile getiren Demir, “15 milyonluk İstanbul, dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul, dışarıdan bakıldığında İstanbul’u diğer dünya şehirlerinden ayıran bütün güzelliklerin, camilerin, medreselerin, hanların, hamamların bulunduğu yegane yer etraflı surlarla çevrili olan Fatih’tir. İstanbul tam 8 bin 500 yıldır insanların sürekli yaşadıkları, dünyanın en uzun yaşayan tarihine sahip yegane yerdir” diye konuştu.
Kutlamanın sonunda yapılan ateş şelale gösterisi ise renkli görüntüler oluşturdu.
(İHA)