BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  MEDYA

Fatih Portakal Erdoğan'ın o sözüne fena yüklendi!

Fatih Portakal, "Terörle mücadelede gerekirse yasaların mevzuatın dışına çıkın" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Portakal kaymakamlara seslenerek "O talimata uymayın" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Saray'da kaymakamlarla buluşmasında verdiği talimat FOX Ana Haber Anchermanı Fatih Portakal tarafından eleştirildi.

"Terörle mücadelede gerekirse mevzuatı da bir kenara koyun" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri FOX Ana Haber'de de uzun uzun yayınlandı. Ancak bu talimata Fatih Portakal'dan eleştiri geldi. Ünlü anchorman, Erdoğan'ın konuşmasındaki, "Mevzuatı kenara koyun" talimatının hukuk devletiyle bağdaşmadığını söyledi.


Faili meçhullerin artması demektir, sorumsuzlukların artması demektir, keyfiliklerin artması demektir. Hukuk devletinden uzaklaşmak demektir. Eğer mevzuatı bir kenara koyarsak. Sayın kaymakamlar, ben de bir şey söyleyeyim mi? Mevzuatı koymayın bir tarafa... Yasa ve anayasa ne diyorsa ona uyun.

2,5 - 3 yıl önce biliyorsunuz kaymakamlara valilere de yasanın dışında uygulamalar yapmaları söyleniyordu. Görmeyin dediler. Düşmeyin o duruma bir daha... Yasalara ve anayasaya uymaya çalışın. Çünkü biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti olma yolunda ilerliyoruz."