BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  MEDYA

Fatih Portakal Abdullah Gül'e fena saydırdı!

FOX TV ana haber spikeri Fatih Portakal, Abdullah Gül'ün Ahmet Sever'in kitabıyla ilgili sözlerini eleştirdi.

Abone ol

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde tartışma yaratan eski danışmanı Ahmet Sever'in yazdığı 'Abdullah Gül İle 12 Yıl' kitabıyla ilgili ilk kez konuştu.

FOX TV ana haber spikeri Fatih Portakal, canlı yayında Abdullah Gül'ün açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde konulan yasaklara ses çıkartmadığını belirten Portakal, "Şimdi bu soruyu sormak lazım. O zamanlar cesaret noksanı mıydınız?" dedi.

ABDULLAH GÜL KİTABI HAKKINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Daha önceki cumhurbaşkanlarının basın müşavirlerinin görevleri sonrası tecrübeleriyle ilgili kitaplar yazdırdıkları bilinmektedir. Uzun yıllar danışmanlığımı yapan Ahmet Sever de aynı şekilde kendisinin gözlemlerine tanıklıklarına ve çevresinden edindiği izlenimlere dayanan bir kitap yazmıştır.

Bu kitabın bazı çevreler tarafından farklı mecralara çekilmeye çalışıldığını üzülerek görmekteyim. Söz konusu kitabın benim tarafımdan yazdırıldığı, dikte ettirildiği, onaylandığı veya aynen görüşlerimi yansıttığı gibi yanlış bir algının kamuoyunda oluşturulması yönünde çaba harcayanlar bulunmaktadır.

'YÖNLENDİRMEM SÖZ KONUSU OLMADI'

Bu kitabın hazırlığında herhangi bir yönlendirmem veya müdahalem söz konusu olmadığı gibi kitabın yazılmasına sıcak bakmadığımı Ahmet Sever'e aktarmıştım. Kamuoyunun çok iyi bildiği gibi benim inançlarımda ve dünya görüşümde sansüre, baskıya yer yoktur. Kişilerin düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı en büyük hassasiyetlerimden birisidir.