BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fatih Karaca Teke Tek'te gaza geldi

Akşam yazarı Burhan Ayeri, RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın Fatih Altaylı ile Teke Tek'teki söyleşisini eleştirdi. Ayeri, Karaca'nın programda gaza geldiğinin de altını çizdi

Abone ol

Akşam Gazetesi yazarı Burhan Ayeri, başlıklı yazısında, RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın, Fatih Altaylı ile Teke Tek programında yaptığı söyleşiyi eleştirdi.

Ayeri, RTÜK Başkanı'nın program'da Altaylı'nın gazına gelerek, bazı kanallar hakkında haksız sözler söylediğini belirtiyor.

'Jurnal Tek'

RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın Fatih Altaylı ile söyleşisini izlerken not almada rekor -kendimize ait- kırmışız. Teke Tek genelde olduğu gibi yine jurnalcilik üstüne kurulmuştu. Altaylı her zamanki gibi nalıncı keseri gibiydi. Kendi adına, grubunun isteklerini daha doğrusu dileklerini empoze etmeye çalıştı. Bir dönem 'Çocuklar Duymasın'a uygulanan karalama kampanyasının bu defa 'Kurtlar Vadisi'ne çevrildiğine tanık olduk. Psikologlar hatta psikiyatrlarla söyleşiler hazırlanıp, Başkan Karaca'ya izlettirildi.

Altaylı öyle bir saldırı sergiledi ki, Amerika'da olsa Tarantino Kardeşlerin filmleri yasaklanırdı. Hatta onlar bir daha kamera arkasına geçemezlerdi. Stephen King'in romanları, film ve dizi haline gelenleri, hatta atv'nin yayınladığı 'Hastanedeki Sır' bir daha yayınlanamazdı...

* * *

Bay Teke Tek, pahalı oyuncak reklamlarına yasak istedi. Mangal sucuk tanıtımlarını durdurdu. Çikolata ilanlarını kınadı. Peki, bütün bu ürünleri imal edenler nasıl satacaklar, bunun cevabını veremedi. 'Vahşi kapitalizm' dediğine getirilecek tahditler sanırız bırakın fabrikaları, marketleri bile kapattırır.

* * *

Bir taraftan ekranlarda belgeseller, kaliteli yapımlar yayınlansın derken, diğer taraftan Kanal-D'nin göstericiyi döven polisleri tekrar tekrar ekrana taşıdığı için uyarılmasını kınarken şaşırtıcıydı. 'Kanallar program saatlerine uymuyor. Buna müeyyide gerekli' diyen Altaylı, bu konuda birinciliğin kendi kanalında olduğunu unutmuş gözüktü. Rating ölçümlerini, AGB'den alıp, RTÜK'e verdi. 'atv'de Siyaset Meydanı' dışında ciddi yapım yok' dedi. Fatih Karaca da 'Show TV'de o bile bulunmuyor'u yapıştırınca 'Dolmuşa gelmeye başladığını' anladık.

* * *

Tek ortak tavrı, adliyelerin kınanması konusunda sergilediler. Altaylı Fatih, tekzip ve başvuru örneği verip mahkemelere bindirdi. Karaca Fatih, kendilerinden bir şeyler ekleyip 'Haklısın' dedi. Bizi en fazla etkileyen iş 'Hıncal Uluç niye çay reklamlarında oynuyor. Engelleyin' şeklinde konuşmasıydı. Doğrusu bunu yaparken Erman Toroğlu'nu da ihmal etmedi. Oysa ona da Evy Ped'te Cem Özer oynuyorsa, Fatih Altaylı da kadın, erkek ve de çocukların ortak kullandığı bir kağıt ürününde rahatlıkla rol kesebilir. Ayrıca bu ona yakışır...

* * *

Ekranlarda kullanılan Türkiye'yi eleştirirken, kendini unuttu. Milleti kursa gönderdi yine kendini es geçti. Bizce bu kurslara gideceklerin başında Altaylı gelmekte. Eğer yetkimiz olsa Nedret Selçuker'e yollar 'Olur'unu almadan ekrana çıkartmayız. RTÜK Başkanı'na bizim de bir jurnalimiz olacak. Lütfen adaşınızın, konuğunu sallamayan tavrını engelleyin. Ona 'Ekranda kalem çevirmeme uyarısı' verin!

Yazı: Burhan Ayeri
Kaynak: