BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  DÜNYA

Facia son anda önlendi: Suriyeli bombacı yakalandı!

Alman Bild gazetesinde yer alan bir habere göre, başkent Berlin'de intihar saldırısı yapmayı planlayan 17 yaşındaki bir Suriyelinin Brandenburg eyaletinde gözaltına alındı.

Abone ol

Almanya'da 2015 yılında sığınma hakkı aldığı belirtilen kişinin aile bireyleriyle vedalaşmak için bir mesaj attığı ve polisin bu mesajı bu ipucu olarak değerlendirerek hareket ettiğini ve intihar bombacısını ele geçirdiği ifade edildi.

Alman polisi, başkent Berlin'de intihar saldırısı hazırlığında olduğu şüphesiyle 17 yaşındaki Suriyeli bir kişiyi gözaltına aldı. Söz konusu kişinin Berlin'in kuzeydoğusundaki Brandeburg eyaletine bağlı Uckermack bölgesinde gözaltına alındığı açıklandı. Açıklamayı, Brandeburg eyaletinin İçişleri Bakanı Karl Heinz Schröter yaptı.

ANNESİNE VEDALAŞMAK İÇİN MESAJ ATTIĞINDA YAKAYI ELE VERDİ

Bild gazetesinde yer alan detaylara göre, olası saldırgan annesiyle vedalaşmak için bir Whatsapp mesajı gönderdi ve başka bir mesajda da Berlin'de planladığı terör saldırısına ilişkin ifadeler kullandı.

17 YAŞINDA!

Polis, Whatsapp mesajlarının kime ait olduğunu araştırırken, saldırı gerçekleşmeden önce 17 yaşındaki gence ulaşmayı başardığı belirtiliyor.

2016'DAN BERİ ALMANYA'DA

Brandenburg İçişleri Bakanı Karl-Heinz Schröter, Suriyeli gencin 2016 yılından beri Uckermark bölgesinde yaşadığını söyledi.

SALDIRININ DETAYLARI HENÜZ NET DEĞİL

Saldırının hazırlığının detayları hakkında bilgi verilmedi.