BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Facebook' kavgası kanlı bitti

Kız arkadaşının internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'a yüklediği videoya yorum yapan Uğur Ş.'yi döverek hastanelik etti.

Abone ol

Divriği Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören Uğur Ş., internet sitesindeki arkadaşları arasında bulunan Didem Y.'nin 29 Kasım'da paylaştığı 'Babusta' isimli müzik grubunun 'Tabi Güzelim' isimli parçasına ilişkin "Didem bir yorum daha yapardım da söversin şimdi. Telefona atalım bunu da boş ders bulursak oynarız" yazdı. Didem Y.'nin 9 Kasım'da siteye yazdığı 'Gitme ne olur gitme, sen gidince aşka kısır sancılar, gözlerimde yağmur olur şarkılar, bu koca dünya içimde toz duman olur, her sokakta alev alev yangınlar çıkar. Aç bana kollarını sar yine öyle tut bırakma, sev beni delicesine kimseye verme canımıda yakma' sözlerine, Uğur Ş.'nin, "Bana mı yoksa Didem. Banaysa söyle yani açık açık benim anlamam kıt biliyon ki" diye yazdı.

Tarık Ş., aynı okulda eğitim gören ancak, tanımadığı Uğur Ş.'nin, kız arkadaşı Didem Y.'nin 'Facebook'ta paylaştığı bir video ile yazısına yaptığı yorumlara kızdı. Uğur Ş. ile önce aynı sitede eklemek suretiyle sosyal arkadaş olan Tarık Ş. bir süre yazıştığı Uğur Ş.'yi ilçede kaldığı yurdun önünde buluşmaya davet etti. Uğur Ş. ile Tarık Ş. bir süre tartıştı. Uğur Ş. sert cisimle Tarık Ş.'yi başından yaraladı. Kavga sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Uğur Ş. şikayetçi oldu. İfadesinde olayın sosyal paylaşım sitesinde yazdığı yorumlardan kaynaklandığını belirterek arkadaşı Didem Y.'nin siteye yüklediği bir videoya yorum yazdığını, bu yorum sonrası kızın erkek arkadaşı Tarık Ş.'nin de kendisini kullanıcı listesine ekleyerek arkadaş olduğunu söyledi. Saldırıya uğrayıncaya kadar Tarık Ş.'nin Didem Y.'nin kız arkadaşı olduğunu bilmediğini söyleyen Uğur Ş. buluşma yerinde bir süre konuştuktan sonra saldırıya uğradığını dile getirdi. Olay sonrası gözaltına alınarak ifadesi alınan Tarık Ş. serbest bırakıldı. Uğur Ş.'ye ise 20 gün rapor verildi.