BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.407,18
HABER /  DÜNYA

Eyleme devam kararını yorumladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gezi Parkı’nda eyleme devam" kararı alınmasıyla ilgili, "Ne karar alırla...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gezi Parkı’nda eyleme devam" kararı alınmasıyla ilgili, "Ne karar alırlarsa hepimizin saygı duyması gerekir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı protestocularının eyleme devam etme kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Oradakiler ne karar alırsa hepimizin saygı duyması gerekir. Gençler oturdular, eyleme onlar karar verdiler. Uzun süredir tartışıyorlar. Tartışmaları sonunda nasıl karar aldılarsa, onların kararlarına saygı göstereceğiz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bugün eylemcilere twitter aracılığı ile yaptığı "evlerinize dönün" çağrısı ile ilgili olarak ise, "Çağrı yapabilir onu da demokratik bir talep olarak görmek gerekiyor. Ülkenin cumhurbaşkanı gençlere ’evine dönün’ diyor. Gençlerin de talepleri var onlara da saygı göstereceğiz. Anayasada silahsız ve saldırısız toplu gösteri yapma hakkı var. Yurttaşın hakkıdır bu. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirirler. Onlar da orada bir araya gelmiş, düşüncelerini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.
Gezi Parkı eylemcilerinin sadece Türkiye’den değil, dünyadan büyük bir destek aldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Çünkü onlar daha fazla özgürlük, demokrasi istiyorlar. Bu talep haklı ise hepimizin destek vermesi lazım. Bu ülkeni daha fazla özgürlük ve demokrasiye ihtiyacı var. Gezi olayı asılında baskı altında kalan bir toplumun patlamasıdır, bardağı taşıran bir damladır. Bir parka sahip çıkmanın ötesinde bir olaydır. Dünyada yankı buluyorsa, dünya bu olayı sahipleniyorsa, bunun bir anlamının olması gerekir" şeklinde konuştu.

ORANTISIZ GÜÇ İDDİALARI
Olaylar sırasında polisin tutumunu da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Orantısız güç kullanarak sizin bu insanları susturmamanız gerekir. 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi gözünü yitirdi, 5 binin üzerinde yaralı var. Bütün bu baskılara rağmen biber gazına tazyikli sulara rağmen bu insanlar özgürlük ve demokrasi istiyorlar. Bundan hepimizin onur duyması gerekir. Çünkü onlar bu ülkeye demokrasi ve özgürlük getirmek istiyorlar" diye konuştu.
(İHA)