BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,53
HABER /  DÜNYA

Eylemciler tarlayı ateşe verdi

Silivri’de Ergenekon duruşmasının görüldüğü salona ulaşmaya çalışan göstericiler, ayçiçek tarlasına daldı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan g...

Abone ol

Silivri’de Ergenekon duruşmasının görüldüğü salona ulaşmaya çalışan göstericiler, ayçiçek tarlasına daldı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grubu jandarma biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı.
Bu sırada göstericilerden bazıları tarlaları ateşe verdi. Ateşe verilen tarlalar TOMA’nın müdahalesinin ardından itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Silivri’de sabah saatlerinden itibaren toplanan kalabalık, duruşma salonuna doğru ilerlemek istedi. Jandarmanın izin vermemesi üzerine tarlalara yönelen göstericiler, duruşma salonuna ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 200 kişilik grup, burada da polis ve jandarma engeli ile karşılaştı. Polis ve jandarmanın uyarılarına rağmen dağılmaya gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale edildi. Tarlalara dağılarak kaçan göstericiler ile emniyet güçleri arasında koşuşturmaca yaşandı. Bu sırada bazı göstericilerin de ay çiçek tarlalarını ateşe verdiği görüldü. Ateşe verilen tarlalara ilk müdahale Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile yapıldı. Daha sonra itfaiye ekipleri olay yerine gelerek tarladaki yangını söndürdü.
Emniyet güçleri göstericileri E-5 Karayolu’na kadar uzaklaştırdı.
(İHA)