BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,36
HABER /  DÜNYA

EXPO 2020 için İzmir’de nefesler tutuldu

Dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması kabul edilen EXPO 2020’ye aday olan İzmir’de nefesler tutuldu. İzmir Valisi Mustafa...

Abone ol

Dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması kabul edilen EXPO 2020’ye aday olan İzmir’de nefesler tutuldu. İzmir Valisi Mustafa Toprak, 27 Kasım 2013’te Paris’te yapılacak oylama için, “Bütün enerjimizi İzmir’in başarısı için kullanalım, son 55 gün çok önemli” dedi.
İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, İzmir’in 7-8 Ekim tarihlerinde 150 dolayında ülkeden gelecek Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) delegelerine ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, organizasyonun kentin potansiyelini, birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyması açısından önemli olduğunu söyledi. Vali Toprak, “Artık yolun sonuna geldik. İzmir, EXPO 2020 adaylık sürecinin gerektirdiği bütün sorumluluklarını başarıyla yerine getirdi. 7-8 Ekim tarihlerinde yaklaşık 150 BİE delegesini İzmir’de ağırlayıp, kentin sahip olduğu potansiyeli, dinamizmi görmelerini sağlayacağız. Eğer kazanırsak bu Doğu Akdeniz Bölgesi’nde düzenlenecek ilk EXPO olacaktır. İzmir anlatmakla değil, görmekle, yaşamakla, dokunmakla farkı hissedilebilen bir şehir. 3 saatlik uçuş mesafesinde üç farklı kıtada 48 ülkeye erişebilirliliği olan eşiz bir coğrafi konuma sahip. Dünyanın en güzel ikliminde, dünyanın en eski yaşam alanında EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya adayız. Delegasyona İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihini, olağanüstü güzel doğasını, yılda ortalama 300 güneşli gününü, mükemmel plajlarını, güler yüzlü ve sıcakkanlı insanlarını, Efes’i ve Bergama’yı, Çeşme’yi, Alaçatı’yı, Seferihisar’ı, Urla’yı ve Kuşadası’nı, Agora’yı anlatacağız. Bazı yerlere sosyal programlar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ BÜTÜN KURUMLARIYLA İZMİR’İN ADAYLIĞINI DESTEKLİYOR”
7-8 Ekim tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan Sağlık Sempozyumu’na Ankara’da bazı bakanların da katılımını beklediklerini belirten Vali Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir’in EXPO 2020 adaylığı bir Türkiye projesi olarak desteklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız, toplumun bütün kesimlerinin desteğini almış, kent halkı tarafından içselleştirilmiş, sahiplenilmiştir. İzmir EXPO 2020’ye ev sahipliği hakkı kazandığında tüm ülkelerin beklentilerini, geleneklerini ve deneyimlerini, bilgi ve teknolojilerini sergileyebilecekleri uygun bir platform, ideal bir ev sahibi olacaktır. Bu büyük buluşmanın aynı zamanda bölge barışına da önemli katkılar sunacak inancındayım” dedi.
(İHA)