BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Evsizlere 'Nazi dönemini andıran' sarı kart

Fransa'nın Marsilya kentinde başlatılan ve evsizlerin "Nazi dönemini andıran" kartlar takmak zorunda bırakıldığı uygulamaya eleştiri yağıyor.

Abone ol

Evsizlerin kronik hastalık taşıyıp taşımadığını belirtmek amacıyla Fransa ’nın Marsilya kentinde başlatılan bir uygulama tepki çekti. Evsizlerin üzerlerinde isimleri, fotoğrafları, doğum günleri ve hastalık bilgilerinin bulunduğu sarı üçgen şeklinde kartların “görünecek şekilde takılmaları gerektiği” bildirildi.

Russia Today’de yer alan habere göre, “Nazi dönemini hatırlatan” uygulamayı Marsilya Belediyesi başlattı. Gazeteye konuşan Fransız siyasi analist Pierre Schweitzer, “Evsizler, üzerinde şizofren olup olmadıkları veya hastalık taşıyıp taşımadıklarına dair bir yazının bulunduğu kartlar taşımak zorundalar. Eğer bir sonraki seçimlerde aşırı sağcı Ulusal Cephe iktidara gelirse evsizler hakkında böyle bir bilgiyle ne yapacakları konusunda endişeliyim” sözleriyle yaşananları anlattı. Schweitzer, “özel hayatın ihlali” olarak tanımladığı girişimin “uygunsuz” olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 100’ün üzerinde sarı kartın evsizlere dağıtıldığı belirtilirken, insan hakları aktivistleri uygulamayı protesto etmek amacıyla belediye binasının önünde eylem düzenledi.