BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

'Evcil kaya' sattı milyonlar kazandı!

'Evcil kaya' sattı milyonlar kazandı!

Bu yılın başlarında, 78 yaşında ölen Gary Ross Dahl 1970’li yıllarda icat ettiği ‘Pet Rock’ isimli tuhaf oyuncak çılgınlığı ile her zaman hatırlanacak.

'Evcil kaya' sattı milyonlar kazandı!

Bu yılın başlarında, 78 yaşında ölen Gary Ross Dahl 1970’li yıllarda icat ettiği ‘Pet Rock’ isimli tuhaf oyuncak çılgınlığı ile her zaman hatırlanacak. Aslında bu zeki girişimci hayatını idame ettirmek için kayalar sattı ve “başarılı pazarlama planı” ile milyonlar kazanmayı başardı.

'Evcil kaya' sattı milyonlar kazandı!

Dahl, kariyerine reklam yazarı olarak başlasa da evcil hayvan olarak kaya satmaya başladığı zaman her şey çok hızlı bir şekilde gelişti. Her şey 1970’li yıllarında ortasında California’da yerel bir barda içki içerken başladı. Etrafındaki insanlar evcil hayvanlardan bahsediyordu. Evcil hayvanları beslemenin, yürüyüşe çıkarmanın ve temizlemenin ne kadar zor olduğunu konuşuyorlardı.

'Evcil kaya' sattı milyonlar kazandı!

Girişimci, birden gelen ilhamla kendisinin evcil hayvanıyla bu tür sorunlar yaşamadığını söyledi. Merakları üzerine çeken girişimci: ” Benim evcil kayam var. ” diyerek sözlerine ekledi. Verdiği bu cevapla olumlu tepkiler alan Kahl, sonuçta bu iş fikri çerçevesinde bir iş kurdu.

'Evcil kaya' sattı milyonlar kazandı!

Kahl iş fikrini hayata geçirmek için iki yatırımcı buldu, inşaat malzemeleri satan bir tedarikçiyi ziyaret etti ve bir kutu yumuşak Meksika plaj kayası satın aldı. Yapması gereken tek şeyin her kayayı güzel bir şekilde ambalajlamak ve değerinin üstünde satmak olduğunu biliyordu. Deneme yanılmalardan sonra, akılı bir mukavva taşıma kutusu tasarladı. Evcil hayvanın nefes alması için hava delikleri de ekledi. Kayayı yumuşak ve kibar bir biçimde kutunun içindeki yumuşak kereste talaş yatağına yerleştirdi.