BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,81
ALTIN 2.399,00

Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor!

Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor!

Başlıca kalsiyum kaynağı olan yoğurt birçok sağlık problemine deva. Bu yararlı besin kaynağının püf noktası evde yapılmış olması. Uzmalar market yoğurtlarını tercih etmeyip yoğurdun evde mayalanmasını öneriyor. Ev yoğurdunun nelere deva olduğunu öğrenmek ister misiniz?

Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor!

Her şeyin en doğalını yemek istiyoruz. Paketli aldığımız hazır gıdaların sağlık açısından pek çok zararı olabiliyor. İşlenmiş ve katkı maddeli gıdalardan kaçmak istiyoruz. Marketten almak istemediğimiz gıdalardan biri de sağlık açısından pek çok faydası olan yoğurt. Başlıca kalsiyum kaynağı olan yoğurdun aslında pek çok faydası bulunuyor. İçerdiği protein ve yararlı bakterilerle de günlük beslenmemizde mutlaka yer alması gereken yoğurdun elbette günlük sütle evde mayalananını tüketmek çok önemli.

Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor!

Uzmanlar, yetişkinlerin günde bir kase, çocukların da en azından günde 6 yemek kaşığı ev yoğurdu yemesi gerektiğini söylüyor. Peki probiyotik kahramanı olan ev yoğurdunun faydaları neler? Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, ev yoğurdunun faydalarını ve evde yoğurt mayalamanın püf noktalarını anlattı:

Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor!

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRİYOR: Yoğurt, bağışıklık sistemini destekleyen, hastalık ve enfeksiyon gibi durumlarla savaşan T hücrelerinin aktivasyonunu artırıyor ve daha güçlü hale getiriyor. Bağırsak sağlığı için önemli dost bakteriler sayesinde de bağışıklığı destekleyerek vücudu enfeksiyona karşı dirençli hale getiriyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren immunoglobulin A’dan da zengin bir besin.

Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor!

DOĞAL YOĞURT PROBİYOTİK KAYNAĞI: Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içeriyor. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenliyor. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçiyor.