BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.456,29
HABER /  GÜNCEL

Eurovision birincisi hırsız çıktı

Eskiden Türk şarkıcılar, Yunanlılar'ın popüler şarkılarına Türkçe söz yazarak albümlerinde kullanırdı. Fakat şimdi tam tersi oldu: Yunanlılar bizden çalıyor!

Abone ol

Yunan şarkıcılar, Türk pop müziğinin sevilen parçalarını Yunanca seslendirerek, piyasaya sürmeye başladı. Hatta bu yüzden Türk müzik sektörünün kalbinin attığı Unkapanı'ndaki Plakçılar Çarşısı, Yunanistan'da kaçak şarkı avına çıkmaya başladı.

50 bin YTL istiyor

Ufuk Yıldırım'ın besteleyip altı yıl önce seslendirdiği "Çabuk Gel Annem" şarkısı, Yunan popçu Angela Dimitrou'nun son albümü "Opou Me Paii"de yer alıyor. Bir arkadaşı sayesinde bu gerçeği öğrenen Yıldırım, Dimitrou'nun albümde kendi şarkısının müziğini duyunca şoke olduğunu söylüyor.

Şarkının üzerine Yunanca sözler yazıldığını belirten Yıldırım, "Angela Dimitrou, albümünün isim parçası olan bu şarkıyı hiç değiştirmeden izinsiz olarak kullanmış. Bu sebepten dolayı avukatım Aydın Kurban aracılığıyla 50 bin YTL'lik tazminat davası açtım" diyor.

Besteci Sude Bilge Demir de aynı dertten mustarip. Demir, sözü ve bestesi kendisine ait olan "Aşkın Açamadığı Kapı" isimli şarkıyı izinsiz kullandığı için geçen yılın Eurovision birincisi Helena Paparaziu'ya tazminat davası açtı.

Demet Akalın'la popüler olan şarkının Helena'ya da başarı kazandırdığını söyleyen Sude Bilge Demir, "Şarkının klibini bile çektiler. Bu şarkıyla 'Mambo' isimli albümünün satışları arttı" diyor.

Haber : Gülşen YÜKSEL
Kaynak :