BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.443,40
HABER /  MEDYA

Etyen Mahçupyan'dan Kürtler'e uyarı

Akşam Gazetesi yazarı ve Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, çözüm sürecinin kaderinin Kürtler'in elinde olduğunu yazdı.

Abone ol

Öcalan'la ilgili açıklamalarının ardından çok konuşulan Etyen Mahçupyan, Akşam Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde çözüm süreciyle ilgili açıklamalarına devam etti. Etyen Mahçupyan'a göre çözüm sürecinin kaderi Kürtler'in elinde. Yalnız tek bir şeye razı gelmeleri gerekiyor...

Çözüm sürecine Kürt siyasi hareketi açısından yaklaşan Etyen Mahçupyan 6-7 Ekim olayları için "akılsızcaydı" yorumunu yaptı. Hükümetin ve Başbakan Davutoğlu'nun sonuna kadar çözüm sürecinin arkasında olduğunu vurgulayan Mahçupyan, HDP'nin hatalarına yer vererek çözümün Kürtler'e bağlı olduğunu söyledi.

Mahçupyan, bu aşamada Kürtler'in isterterse süreci daha da hızlandırabilecekleri vurgusunu yaparken bunu bir şarta bağladı. Onu da şu sözlerle ifade etti: "Tek bir şeye razı gelmeleri gerekiyor: Kürt coğrafyasında demokrasiyi tüm sonuçlarıyla kabullenmeye."

MEHMET METİNER'E NOT

Etyen Mahçupyan'ın yolsuzluklarla ilgili sözleri üzerine Mehmet Metiner ile aralarında başlayan polemik hız kesmeden devam ediyor. Etyen Mahçupyan bugünkü yazısını yine Metiner'e bir notla bitirdi:

Not: Metiner bir yazı daha yazıp‘tedbirini’ almış… Hayırlısı…