BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL

Eski patron yüreklere su serpti

Merkez Bankası'nın eski başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, 2012 yılına ilişkin ekonomik tahminlerine açıkladı.

Abone ol

Merkez Bankası'nın eski başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, 2012 yılına ilişkin ekonomik tahminlerine açıkladı.

Felaket haberlerinin aksine daha olumlu bir tablo çizen Yılmaz,

"Avrupa batmıyor, avro dağılmıyor. İkincisi resesyon yok. Ama büyüme IMF ve OECD'nin tahmin ettiği gibi sıfır veya sıfıra yakın. Türkiye ekonomisi yumuşak iniş yapıyor ve sıkı maliye politikası devam ediyor. Bu çerçevede orta vadede programlarda öngörülen yüzde 4'lük büyüme bence başarılabilir gibi görünüyor" dedi.

TAHMİNLER DÜŞÜK

Türkiye'nin 2001 yılında yaşadığı krizi olumlu bir kriz olarak nitelendiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Geçmişteki krizler son bulmuştur, harplerin son bulduğu gibi. Ama arkasında çile çekmiş, acı çekmiş bir nesil bırakacak. Bugün bize düşen görev, 'buraya niçin geldik ve buradan en az hasarla nasıl çıkarabiliriz?' sorusunun sorulması gerekiyor. Krizler her zaman yıkımla sonuçlanmaz. Yıkımla sonuçlanan krizler olduğu gibi olumlu sonuç veren krizler de vardır. Bugün 2001 krizimiz, olumlu bir kriz. Bu kriz bize yol aldırdı. Bugün geldiğimiz noktadaki başarı da o krizden aldığımız yola bağlı. Bizim krizimiz 8-9 ay sürdü. Dibi gördük ve sonra çıktık. 

O DÖNEM TEK HASTA BİZDİK

O dönemde bir tane hasta vardı. O, bizdik. Dünyanın geri kalan kısmı sağlıklıydı. Ekonomimizi toparladık, ihracat yapmaya başladık ama bugün dünyanın önemli kısmı hasta. Herkes ihracatla toparlanma peşinde. Nereye ihracat yapacağız? Aya mı ihracat yapacağız? Bu ülkelerin içinde bulundukları durumdan çıkabilmeleri için büyümeleri şart. Yunanistan iki yıldır büyüyemiyor."

Dünya gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt'un moderatörlüğü yaptığı panelin ardından soruları yanıtlandıran Durmuş Yılmaz'a, İznik çinisi hediye edildi.