BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Eski okul arkadaşları buluşuyor!

Yıllar boyu aynı sıralarda dirsek çürüttüğünüz arkadaşlarınız, size bildiklerini öğretmek için çabalayan öğretmenleriniz şimdi nerederler merak ediyor musunuz?

Abone ol

Gün geçmiyor ki internet hayatımızı biraz daha kolaylaştırmasın.

Yıllar boyu aynı sıralarda dirsek çürüttüğünüz arkadaşlarınız, size bildiklerini öğretmek için çabalayan öğretmenleriniz ne şimdi nerederler, ne yapıyorlar merek ediyor musunuz?

Öyleyse tam aradığınız gereç hemen masaüstünüzde. http://www.okulyillari.com.

Biri türk diğeri ingiliz iki arkadaşın, yurtdışında yaşarken farkettikleri bir boşluğu doldurmak amacıyla başlattıkları bu çalışma, zaman içinde daha da gelişerek, bugün, dünyada ilkleri sunan bir çalışmaya dönüşmüş.

Aslında üç yıl dedik ama, şu anda yayında olan sitenin 6. sürümü. Her sürümde internet kullanıcılarından edindikleri destek ve gözlemlerle, OkulYılları.com Uluslararası Sürüm çıkmış ortaya.

Düşünsenize, gittiğiniz gitmediğiniz, bütün okullarda, tüm zamanlarda bir şekilde bulunmuş öğrencileri, öğretmenleri ve hatta kantin görevlilerini tek tıkla görebileceğiniz kocaman bir bahçe. Üstelik siz küçük gruplar kurarak, dilediğinizle görüşüyor, dilemediğinize ‘görünmez’ oluyorsunuz. İstediğiniz sıklıkta haberleşiyorsunuz. Müthiş değil mi?
Okullardan fazlası var.

Sitenin omurgasını geniş okullar veritabanı oluşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan elde edilen listelerle tamı tamına 65 bin 200 eğitim kurumu OkulYılları.com’da yerlerini almış. Üstelik veritabanı sadece ilkokul ve liselerle de sınırlı değil. Anaokullarından üniversitelere, sürücü kurslarından özel dershanelere kadar çok geniş bir kapsama alanı var.

Uluslararası Kapsama Alanı

OkulYılları.com sadece Türkiye’deki değil tüm dünyadaki eğitim kurumlarını kapsıyor. Listenin büyük çoğunluğunu ülkemizdeki eğitim kurumları oluşturuyor. Ancak yine de orta asya cumhuriyetlerinden balkanlara ve hatta Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar pek çok okul listede mevcut. Listede göremediğiniz okulları da anında kendinizin ekleyebilmesi de ayrı bir kolaylık.

Dünyada bir ilk..

OkulYılları.com dünyada bir ilke imza atarak, benzerlerinden birkaç adım öne geçmeyi de başarmış. ‘Aktif Arama” bu özelliklerinden sadece biri.
Bu bölüm aradığınız arkadaşınız ya da öğretmeninizin siteden haberi olmayabileceği gerçeği üzerine tasarlanmış. Gelişmiş site içi arama gereçlerinden faydalanarak arkadaşınızı üye listesi içinde bulamazsanız, hemen bir form doldurarak, arkadaşlarınızı OkulYılları.com ve içerik ortağı sitelerde sizin yerinize de arıyorlar. Hergün onbinlerce kişiye gösterilen bu küçük ‘arama ilanları’ ile toplanan bilgi e-posta adresinize anında ulaştırılıyor. Gerçekten büyük bir kolaylık. Üstelik site sizin yerinize arkadaşlarınız ararken siz de ‘yeni arkadaşlar’ edinebilirsiniz. Tabii bunun da uluslararası kapsama alanı olduğunu söylemeye gerek yok.

Online Üye Desteği

Ülkemizde sadece bir özel bir bankanın verdiği online destek de düşünülmüş. Her sayfada bulunan küçük bir göstergeç, size o anda canlı destek alıp alamayacağınızı gösteriyor. Böylelikle desteğe ihtiyacınız olduğunda, e-posta yazmadan, beklemeden hemen bir müşteri hizmetleri görevlisi ile canlı olarak görüşebiliyor, varsa sorunuzu iletebiliyor, anında çözüm önerileri alabiliyorsunuz. Üye temsilciler online olmadıkalrında ise Sıkça Sorulan Sorular bölümünden resimli açıklamalarıyla her bölüm hakkında kullanma ve sorun giderme desteği veriliyor. Ülkemizde eksikliği sıklıkla görülen, üye hizmeti gerçekten alkışlanmaya değer.

Sizin adınıza bir de ağaç dikiyorlar.

Siteye üyelik tamamen ücretsiz. Hemen üye olup hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak sitede bazı gelişkin özellikleri kullanmak için ‘Süper Üyelik’ adı verilen paketi satın almanız gerekiyor. Bu paketle bazı ek ayrıcalıklar kazanıyorsunuz. Paket üç değişik fiyattan satın alınabiliyor. Hepsi aynı ayrıcalıkları sağlamasına karşın, üç ve altı ve oniki aylık sürelerle size bu ayrıcalıkları sağlıyor. Bir yıllık pakette karar kılarsanız, sizin adınıza bir de meşe fidanı dikiliyor ve adresinize sertifikası gönderiliyor. Paket fiyatları da ayda yaklaşık 1 milyon 800 bin lira gibi “ucuz” denebilecek bir seviyede. Eh "dostluğun fiyatı parayla ölçülmez" diyenlerin ucuz arkadaşlıklar kurmaması gerekiyor!

Köyde internet

Sitenin tasarımcıları da ilginç. Kurdukları hayal onları geçen yıl yerleştikleri Marmaris ilçesinin Orhaniye köyünde de bırakmamış. Şimdi eski bir ahırı elden geçirerek oluşturdukları ofislerinde, mandalina ve portakallar arasında birbirini kaybetmiş eski dostları biraraya getirmeye çabalıyorlar.
Köyün yerlileri de bu çalışmadan paylarını almışlar. İkilinin bir ‘sosyal sorumluluk’ olarak gördüğü proje köye ilk meyvelerini vermiş. Artık Orhaniye’liler seslerini internetten dünyaya duyurabiliyorlar.

www.okulyillari.com