BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Eski Maliye Bakanı kalp krizi geçirdi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili olan eski Maliye Bakanı Ersin Tatar bu sabah geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırıldı. <br...

Abone ol

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili olan eski Maliye Bakanı Ersin Tatar bu sabah geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırıldı.
Kalbe giden en önemli damarı tıkanan Tatar’a anjiyo yapılırken doktorlar eski bakanın durumunun iyi olduğunu açıkladı.
Lefkoşa’da yer alan Yakın Doğu Hastanesi’nde ameliyata alınan Tatar’ın kalbine stend takıldığı belirtilirken hastanenin Kardiyoloji Ana Bilim Dalı doktorlarından Profesör Doktor Ali Oto açıklamasında Tatar’ın şu anda yoğun bakımda bulunduğunu fakat durumunun iyi olduğunu ifade etti. KKTC Sağlık Bakanı Nuri Gökşin ise ziyareti sonrası yaptığı basın açıklamasında bu sabah göğüs ağrısı şikayetiyle yardım isteyen Tatar’ın bir kalp krizi geçirdiğini ve Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını açıkladı. Gökşin olayın aciliyeti ve daha erken müdahaleye olanak sağlamak amacıyla daha sonradan Tatar’ın YDÜ Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi. Gökşin açıklamasında ayrıca Tatar’ın durumunun iyi olduğunu 4-5 gün sonra taburcu olabileceğini ifade etti.
Tatar’ın rahatsızlandığını duyan yakınları, siyasiler ve vatandaşlar hastaneye akın ederken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, Demokrat Parti’den Zorlu Töre ve Süreyya Gürses de Tatar için hastane gelenler arasında yer aldı. Hastanede kısa bir açıklama yapan Eroğlu başarılı bir anjiyonun yapıldığını ifade ederek Tatar’ın durumunun iyi olduğunu belirtti. Hayati tehlikenin de atlatıldığını kaydeden Eroğlu Tatar’ın birkaç gün dinlendikten sonra siyasi hayatına devam edebileceğini ifade etti.
Son erken seçimlerde tekrar milletvekili seçilen Ersin Tatar’ın olası bir koalisyonda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından hükümeti kurma görevi verebileceği kulislerde konuşuluyordu.
(İHA)