BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Eski AK Parti Milletvekili Ocaktan'dan tartışma çıkaracak 'seçim' yazısı

AK Parti'nin eski milletvekillerinden olan Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan'dan tartışma yaratacak yazı. Görevden uzaklaştırılan Melih Gökçek, Kadir Topbaş gibi isimleri işaret eden Ocaktan, "Ya yeni seçeceğim başkana da görevden el çektirilirse" diye sordu.

Abone ol

KARAR gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, yeni sistemde belediye seçimlerinin biraz lüks bir iş olduğunu yazdı. "Yeni sisteme göre, cumhurbaşkanının kontrolü ve denetimi dışında olan hiçbir kurum ve kuruluş yok. Yani cumhurbaşkanının bir işaretiyle bütün meselelerin çözümlenmesi mümkün" diyen Ocaktan, istifa ettirilen AK Partili belediye başkanları Melih Gökçek ve Kadir Topbaş gibi isimlere gönderme yaparak, "Ya yeni seçeceğim başkanlar da aynı şekilde yine görevden alınırlarsa..." ifadesini kullandı. 

"Oy verdiğim belediye başkanı görevden alındı ama yargıya götürülmedi, ayrıca bir seçmen olarak bana ne olup bittiği konusunda izahat da yapılmadı. Bu yüzden de 31 Mart seçimlerinde belediye başkanları için neden oy kullanmam gerektiğini kendime bir türlü izah edemiyorum" diyen Mehmet Ocaktan yazısın şöyle bitirdi: "Aksi taktirde bu kadar seçim zahmetine hiç gerek yok, böyle bir durumda atama yoluyla belediye başkanlarının belirlenmesi daha bile makul olabilir."

İşte Mehmet Ocaktan'ın yazısından bazı bölümler:

YENİ SİSTEMDE BELEDİYE SEÇİMİ LÜKS... Neden belediye başkanları seçmemiz gerektiğini mantıklı bir şekilde en azından kendime izah edemiyorum. Zaten ülkeye bir başkan seçtik, ihtiyaçtan fazla milletvekillerimiz de var. Açıkçası, özellikle yeni sistemde belediye seçimlerinin biraz lüks bir iş olduğu kanaatindeyim.

- Denebilir ki, yerel seçimler de özü itibariyle demokrasinin bir unsurudur. Doğrudur, ama bu durum daha çok gelişmiş demokrasileri ilgilendiren bir uygulamadır. Bu zaviyeden bakıldığında bizim ülkemizde yerel yönetimlerin aynı değere sahip olduğunu söylemek ne yazık ki pek mümkün değildir.

5 BELEDİYE BAŞKANI YOLSUZLUK MU YAPTI?.. Eğer öyle olsaydı görevden alınan 5 büyük şehir belediye başkanının alınma gerekçelerini millete izah etme gereği duyardık, ama şu ana kadar böyle bir şey olmadı. Mesela görevden alınan bu başkanların yolsuzlukları, usulsüzlükleri var mıydı onu bilmiyoruz. Eğer olsaydı herhalde yargı süreci işletilirdi. İşletilmediğine göre demek ki böyle bir durum söz konusu değilmiş.

YA YENİ SEÇECEĞİM BAŞKAN DA ALINIRSA...  İşte böylesine belirsiz bir iklimde nasıl bir vatandaşlık görevi sergileyeceğim konusunda tereddütler içindeyim. Çünkü oy verdiğim belediye başkanı görevden alındı ama yargıya götürülmedi, ayrıca bir seçmen olarak bana ne olup bittiği konusunda izahat da yapılmadı. Bu yüzden de 31 Mart seçimlerinde belediye başkanları için neden oy kullanmam gerektiğini kendime bir türlü izah edemiyorum. Ya yeni seçeceğim başkanlar da aynı şekilde yine görevden alınırlarsa...