BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

ESET'den casus yazılım iddiasına yalanlama

Yazılım şirketi ESET, 24 Haziran seçimlerine gölge düşürmek için casus yazılımı devreye sokacağı iddialarını yalanladı.

Abone ol

Kanada'da çalışan araştırma merkezi The Citizen Lab'in Türkiye'den yazılım firması ESET ile işbirliği yaparak casus yazılımla seçimlere gölge düşüreği iddiasına yalanlama geldi.

Yazılım firması ESET, CitizenLab ile herhangi bir bağlarının olmadığını belirtti. Yazılı açıklamada "hiçbir zaman küresel veya yerel politika içinde yer almadık ve bu Türkiye için de geçerlidir." denildi. İşte ESET'in yazılı açıklaması:

Bugün (12.05.2018) Sabah Gazetesinde yayınlanan ve Citizen Lab kuruluşuyla ilişkilendirerek ESET’i hedef alan haberlerin gerçekle ilgisi yoktur.

ESET ile CitizenLab arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır.

Tarafımıza politik olarak yapılan suçlamalara gelince, uzun yıllardır duruşumuz bellidir, hiçbir zaman küresel veya yerel politika içinde yer almadık ve bu Türkiye için de geçerlidir.

ESET tüm araştırmalarını bağımsız ve siber güvenlik endüstrisi standartlarına uygun olarak gerçekleştirmektedir. Araştırmacılarımız özellikle siber güvenlik konularının tartışıldığı ve teknik bilgi alışverişlerinin yapıldığı araştırma konferanslarında uluslararası araştırmacılar, uzmanlar, güvenlik grupları ve kamu ile iletişim halindedir.

Araştırmalarımız spekülasyon ve manipülasyonlara izin vermeyecek şekilde şeffaf bir biçimde başta blog sitemiz welivesecurity.com’da olmak üzere çeşitli mecralarda yayınlanmaktadır.

ESET, siber saldırıları sadece teknik açılardan ele almaktadır ve spekülatif yanlarına girmesi söz konusu değildir.

ESET, çıkan asılsız haberlere ilişkin tüm yasal haklarını kullanacaktır.