BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Eşeklerin emeklilik keyfi

Manisa’da, dar sokaklı mahallelerde çöp toplama hizmeti için kullanılan eşekler şimdi Manisa Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyo...

Abone ol

Manisa’da, dar sokaklı mahallelerde çöp toplama hizmeti için kullanılan eşekler şimdi Manisa Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde emekliliklerini yaşıyor.
Manisa Belediyesi’nin 2011 yılında aldığı mini traktörlerin ardından emekliliğe ayrılan eşeklere hayvanat bahçesini andıran barınakta en iyi şekilde bakılıyor.
Emekliliğe ayrılan eşekler Spil Dağı’nda doğal ortama salınmasının ardından tekrar şehir merkezine geldikleri için barınağa teslim edildi. Kentin dar ve dik sokaklarında çöp toplama işinde çalışan eşeklerin yerine şimdi mini traktörler kullanılıyor. 16 personelle hizmet verdiklerini belirten Sorumlu Veteriner Hekim Uğur Dilik, şöyle konuştu: “Barınakta 8 eşek var. Bunlar Manisa Belediyesi’nin zamanında çöp toplama işinde kullandığı hayvanlar. Spil’e doğal hayata bırakılan bu eşekler insanlara alışık olduğu için yine şehre gelmiş. Burada onlara kendimiz bakıyoruz. Eşekler zamanında sırtlarındaki aparatlarla dar sokaklı mahallelerdeki çöpleri merkezde bir yere topluyordu. Merkezi bir yerde toplanan çöpler daha sonra araçla götürülüyordu. Bu eşekler daha çok Spil Dağı’na yakın dar sokaklı mahallelerde kullanılıyorlardı. Şimdi burada emekliliklerini yaşıyorlar.”
Sorumlu Veteriner Hekim Uğur Dilik, merkezde şahin, tilki, karaca gibi vahşi ve yırtıcı haynanların da bakım altına alındığını belirterek şunları söyledi: “Belediyemizin barınağında daha çok sokak hayvanları için çalışırız. 250 köpek kapasitemiz vardır. Burada zaman zaman yaralı yılkı atlarının tedavisini yapıyoruz. Kendimizin beslediği hayvanlarla burasını bir hayvanat bahçesine çevirdik.”
(İHA)