BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Esed'in subayından vahşet itirafları

Suriye'de gördüğü vahşete, işkencelere daha fazla dayanamayan Vesim Zemme yaşadıklarını anlattı

Abone ol

6 yıl Esed'in ordusunda, Damaskos'ta yüzbaşı rütbesinde görev yapan Zemme, bir yı önce saf değiştirerek Özgür Suriye Ordusu'na geçti. Zemme, "Çocuk, kadın, yaşlı veya ağaç, hayvan demeden her canlıyı öldürüyorlardı.

Bugün gazetesinde Serbest Özden imzasıyla yer alan habere göre, Sünni, Alevi, Hristiyan veya Kürt ayrımı da yapılmıyordu. Herşeyi gördüm. Düzen özgürlük isteyen herkesi karşısına aldı. Kendi halkımı öldürmem emredilmişti ben de öldürmemek için 16 kişiyle birlikte kaçtım" dedi. Askerlerin önlerine çıkan her canlıyı öldürdüğünü kaydeden Zemme "paradan başka birşey düşünmeyen askerler sağa sola saldırmaya başladılar. Öldürmekle kalmayıp yağmalıyorlar ve bir dönem kapı komşumuz dedikleri kadınlara tecavüz ediyorlardı. Gördüklerim karşısında daha fazla dayanamadı " ifadesini kullandı.

MAAŞLAR 4 KATINA ÇIKTI

Zemme, Esed ordusunda savaştan önce en düşük rütbeli askerin 50 dolar maaş aldığını bunun iç savaşla birlikte değiştiğini söyledi. Esed'in insanları orduda tutabilmek için maaşları 4 katı arttırdığını kaydeden Zemme, "50 dolar alan en küçük asker şimdi 200 dolar alıyor. Bir de öldürülen kişi başına para sistemi var. Herkes öldürdüğü isan başına mükafa alıyor. Bu nedenle de ceset savaşı vardı. İnsanların kafasını kesenler, insanların kulaklarını cebinde taşıyanlar vardı. Hatta bir keresinde yaşlı bir adamı vurmuşlardı ve iki kişi mükafat alabilmek için kulaklarını ayrı ayrı kesip götürdüler."

GÜNDÜZ CEPHEDE GECE HAMUR YOĞURUYORLAR

Özgür Suriye Ordusumilisleri, gündüz özgür ülke uğruna silahlımücadele yürütürken akşamları da orduya bağlı faaliyet gösteren fırınlarda ekmek yapıyor. Ceberul Ekber olarak adlandırılan bölgeyi Esed güçlerinden alan Özgür Suriye Ordusu sosyal bir sistem kurmuş durumda ve ekmek de yapıyor askerlere kamuflaj da. Tamamı yardımseverler tarafından karşılanan unla gündüz silah tutan eller yoğuruyor hamuru.