BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.421,80
HABER /  DÜNYA

Esed giderse bundan kötü olmaz

Başbakan Erdoğan, 2 tane fok balığı öldürüldüğünde ortalığı yıkanların, 100 binler öldüğünde sessiz kalmasının insanlığa sığmayacağını belir...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 2 tane fok balığı öldürüldüğünde ortalığı yıkanların, 100 binler öldüğünde sessiz kalmasının insanlığa sığmayacağını belirterek, “Şöyle bir soru geliyor; ’Esed giderse ne olacak?" Çok daha iyi olacak. Şu anki yönetimden kötü olmayacaktır” dedi.
Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G-20 zirvesine katılan Başbakan Erdoğan, toplantılar ve görüşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, zirvede ekonomik konular ve Suriye meselesinin öne çıktığını belirtti. Başbakan, “Suriye halkına yapılan katliam, bütün liderler tarafından dikkatle takip ediliyor. Şam’a bir operasyon yapılması gerektiği düşünülüyor” diye konuştu. “Bir koalisyonun adım atacağı zaman destekleneceğini beyan ettik” diye devam eden Erdoğan, “Burada bir hedef saptırması vardır. Kimyasal silahlar bir tarafta dururken, binlerce insanın öldürülmesi bir kenarda bulunuyor. Kimyasal silahlar şüphesiz suç teşkil ediyor. Diğer tarafta öldürülen insanlar var, bunlar suç olmuyor mu? 7 milyon insanı göçe zorlayanlar suç işlemiyor mu?” ifadelerini kullandı.

“ESED GİDERSE ÇOK DAHA İYİ OLACAK”
Erdoğan, 2 tane fok balığı öldürüldüğünde ortalığı yıkanların, 100 binler öldüğünde sessiz kalmasının insanlığa sığmayacağını belirterek, “Şöyle bir soru geliyor; ’Esed giderse ne olacak?" Çok daha iyi olacak. Şu anki yönetimden kötü olmayacaktır” dedi.

ODTÜ’DEKİ TACİZ
Başbakan, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik tacizle ilgili soruya da cevap verdi. Erdoğan, bu sözlü saldırının insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, YÖK’ün de kendilerinin de gereğini yapacaklarını söyledi.
(İHA)