BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Esad'ın başı büyük dertte

Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Meclisi, Suriye'ye yönelik bir dizi ekonomik yaptırım uygulanması kararını onayladı.

Abone ol

Ekonomi ve maliye bakanları seviyesinde toplanan Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Meclisi, Suriye'deki şiddetin sona erdirilmesi ve Suriye rejimini baskı altına almayı hedefleyen kararları onaylayarak, Arap dışişleri bakanları toplantısına sunulmasına karar verdi.

Akşam saatlerinde ise beklenen karar çıktı ve Suriye'ye yaptırım paket onaylandı.

Arap Birliği'nin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine karşı uygulamayı öngördüğü politik ve ekonomik yaptırım paketi, Kahire'de düzenlenen toplantıda onaylandı.

Kahire'de bugün bir araya gelen Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Meclisi, Şam hükümetine karşı hayata geçirilmesi öngörülen yaptırım taslağını onaylamış ve birliğin üyelerine sunulmasına karar vermişti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı toplantıda, 22 üyeden 19'u yaptırımların lehine oy kullandı.

İŞTE O YAPTIRIMLAR

Katar Başbakanı Şeyh Hamid bin El Tani, düzenlenen basın toplantısında, "Irak'ın çekimser kaldığını, Lübnan'ın ise kendini yaptırımlardan ayrı tuttuğunu" belirtti.

Kabul edilen yaptırımlar kapsamında, Suriyeli üst düzey yetkililerin yabancı bankalardaki varlıklarının dondurulması, Suriye Merkez Bankası ile ticari işlemlerin kesilmesi ve yatırımların durdurulması yer alıyor.