BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  DÜNYA

Esad‘ın ajanından korkunç Türkiye itirafları

ÖSO'ya sızıp bombalı saldırı, tecavüz ve gasp olaylarına imza atan Esad bağlantılı bir çete tespit edildi. Ekrem kod adlı üye Cilvegözü ve Öncüpınar’daki eylemleri düzenlediklerini itiraf etti.

Abone ol

Suriye'de, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içerisine sızıp sivillere yönelik çok sayıda bombalı saldırı, tecavüz ve gasp olayına imza atan ve Esad rejimiyle bağlantılı olduğu iddia edilen bir çete tespit edildi.

ÖSO bünyesinde faaliyet yürüten Ebu'z-Zuhur Devrimcileri Cephesi tarafından deşifre edilen çetenin Türkiye-Suriye sınırındaki Babu'l-Hava (Cilvegözü) ile Babu's Selam (Öncüpınar) sınır kapılarında bomba yüklü araçla düzenlenen iki ayrı saldırının faili olduğu ortaya çıktı.

HER ŞEYİ TEK TEK ANLATTI

Geçtiğimiz ay İdlib'in Seraqip bölgesindeki Rasulayn köyünde hırsızlığa uğrayan iki kadının ÖSO'ya yaptığı şikayet üzerine, Ebu'z-Zuhur Devrimcileri Cephesi tarafından yürütülen operasyon sonucunda 2 kişi yakalandı. Konuyla ilgili AA’ya bilgi veren ÖSO bünyesindeki Ebu'z-Zuhur Devrimcileri Cephesi Komutanı Ebu Muhammed, sorguda "Ekrem" kod adı verilen kişinin yaptıkları bir dizi suçu itiraf ettiğine işaret ederek şunları anlattı: ''Ekrem, Türkiye-Suriye sınırındaki Bab'ul-Hava ve Bab'us-Selam kapılarındaki patlamaların yanı sıra Seraqip'te Esad rejimi lehine bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenlemek, ÖSO'nun karargahlarının bulunduğu bölgelere çip yerleştirerek muhaliflerin yerlerinin tesbit edilip bombalamasını sağlamak, ÖSO adı altında yol kesip tecavüz etmek ve suçsuz insanları Şebbiha diye itham edip mallarına el koymak gibi birçok suçu itiraf etti."

ELİMİZDE 25 KİŞİLİK İSİM LİSTESİ VAR

ÖSO bünyesinde faaliyet yürüten bu yapının bir "casus çete" olduğunu tespit ettiklerini anlatan Ebu Muhammed, "Sorgulama esnasında ÖSO adı altında Esed rejimi için birçok eylemi gerçekleştiren casus bir çete olduğu ortaya çıktı" dedi. Ebu Muhammed, ''Esed rejimiyle iş birliği halinde olup emirleri ondan alan ve ÖSO'nun içine sızmış buna benzer birçok çete var. Elimizde çete üyesi olan 25 kişilik bir isim listesi var. Bu listeyi bölgedeki devrimcilere dağıttık'' ifadelerini kullandı.

İŞTE O DİYALOG

ÖSO içerisine sızıp sivillere yönelik çok sayıda eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen çetenin üyesi "Ekrem" kod adlı şahsın sorgulanma görüntülerine Anadolu Ajansı (AA) ulaştı. Bu kişiye sorguda ilk olarak, Bab'ul-Hava (Cilvegözü) Sınır Kapısı'na düzenlenen saldırı soruldu.

İşte o diyalog.

Sorgulayan: “Ekrem, bomba yüklü araçlarla saldırıları anlat. Ekrem: Normalde biz, Eyyüp, Fayiz, Ali ve Esad yola çıkıp arabaları durduruyor ve el koyuyorduk. Sonra Fayiz'in evine getirip orada bomba yüklüyorduk. S: Nereden aldınız? E: Şam’a giden otoyolda el koyduk. S: Patlayıcıları kimin getirdiğini bilmiyor musun? E: Hayır, bilmiyorum. Çünkü bu işi Fayiz ve Eyüp organize ediyordu. S: Arabayı nereye götürdüler? E: Bab'ul-Hava sınır kapısına S: Arabayı ne yaptılar peki? E: Orada patlattılar.” (Bab'us-Selam (Öncüpınar) Kapısı'na saldırı itirafı) S: “İkinci arabayı anlat. E: İkinci araba Bab'us-Selam sınır kapısına gönderildi. S: Arabayı nereden buldunuz ve gönderdiniz? E: Halep'in güneyindeki Ez-Zirbe yolundan aldık.”