BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Esad ve muhalifler ne zaman görüşecek?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye hükümeti ile muhalifler arasındaki görüşmelerin ay sonunda Şam’da başlamasını umduklarını belirtti.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Katar Emiri Hamad bin Halife el Sani arasında Kremlin'de yapılan görüşmenin ardından, Katarlı mevkidaşı Halid El Atiyye ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Lavrov, terörle mücadele konusunda Katar’la faaliyetleri koordine etme konusunda da anlaşmaya vardıklarını bildirdi. 

Putin ve El Sani'nin, Suriye halkının kendi kaderini belirlemesi için gerekli koşulların sağlanmasını öngören Viyana anlaşmalarına bağlılıklarını teyit ettiklerini kaydeden Rus bakan, "Viyana'da varılan anlaşmalar ve BM Güvenlik Konseyi'nin karar doğrultusunda, Suriye iktidarı ile muhalefeti arasındaki görüşmelerin bu ay içinde başlamasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

'LİDERLER, LİBYA VE YEMEN'İ DE KONUŞTU'

Lavrov'un verdiği bilgiye göre, Putin ve El Sani görüşme sırasında Yemen ve Libya ile diğer Ortadoğu ülkelerindeki durumu değerlendirdi. Liderler, uluslararası çabalar kapsamında terörle mücadele faaliyetlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Katarlı bakan Atiyye ise, Putin ve El Sani'nin Suriye krizine çözüm bulmaya yönelik çabaların artırılması konusunda anlaştığını kaydetti.