BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  GÜNCEL

Esad rejiminin en kirli taktiği

Amerikan New York Times Gazetesi, Esad rejiminin muhalif güçlere bubi tuzaklı mühimmat gönderdiğini yazdı.

Abone ol

Bu yılbaşından beri, muhalif askerlere gönderilen mermi ve bombalara tuz katıldığını belirten gazete, bu mühimmatların ateşlendiği anda bulundukları yerde patladığını ve kullanıcılarına zarar verdiğini vurguladı.

EN KİRLİ MODERN SAVAŞ

Muhalifler bu taktiğin 2012 başından beri kullanıldığını ileri sürdü. Haberde söz konusu taktik 'modern savaşların en kirlilerinden biri' olarak nitelendirdildi.

MÜHİİMAT IRAK ÜZERİNDEN GELİYOR

Bahsi geçen mühimmatın bir bölümünün Irak üzerinden geldiğini yazan gazete, bu malzemelerin radikal gruplara Pentagon ve Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı tarafından aynı amaçla gönderildiğini kaydetti.

UÇAK İSTİHBARATI AMERİKA'DAN

Diğer atarftan Washington Post Gazetesi’ne konuşan ABD’li yetkililer, 10 Ekim’de Moskova-Şam seferini yaparken Ankara’ya indirilen Suriye yolcu uçağında askeri mühimmat bulunduğuna dair istihbaratın Amerikan istihbarat servislerinden geldiğini açıkladı.

Son günlerde ABD’nin Türkiye’ye yönelik Suriye kriziyle ilgili istihbarat akışını artırdığını belirten gazete, Suriye’deki olayların bölgesel savaşa dönüşmesinden çekinen Washington’un, Ankara ile askeri istişarelerini de yoğunlaştırdığını kaydetti. İstişarelerin ana başlığı Suriye’ye yönelik olası uçuşa yasak bölge uygulamasının hareket planı ve Şam’ın elindeki kitle imha silahlarının kontrolünden oluşuyor.

u.20121022114401.jpg

Suriyeli muhalif Esad'ın adamlarının sattığı hileli mermileri gösterdi.