BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  GÜNCEL

Esad heyetinde Abdüllatif Şener sürprizi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki heyet, 3 günlük Suriye ziyaretin ardından Türkiye'ye döndü.

Abone ol

Yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu tutulan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’ın davetlisi olarak Şam’a giden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki heyet, 13 kişilik heyetteki isimler dikkat çekti.

Burada okul ve hastane ziyareti gerçekleştiren heyette CHP'den istifa edip Perinçek'in partisine geçen Birgül Ayman Güler ile AK Parti'den ayrıldıktan sonra Türkiye Partisi'ni kuran ancak bir süre sonra partiyi kapatan Abdüllatif Şener de vardı.

Suriye’nin başkenti Şam’da 1 saat 45 dakika gerçekleşen görüşmenin ardından Esad, heyeti kapıya kadar uğurladı. Tam bir görüş birliğinin sağlandığı belirtilen görüşmede güvenlik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ortak çalışma kararı alındı.

ESAD: SURİYE'NİN BÖLÜNMESİ TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİDİR

“Türkiye’nin bölünmesi Suriye’nin bölünmesidir. Suriye’nin bölünmesi ise Türkiye’nin bölünmesi” diyen Esad, “Son zamanlarda sadece Türkiye’nin baş düşman olduğu izlenimi yaratıldı. Bu algı açısından sizin ziyaretiniz çok önemli oldu. Bölgenin geleceğini Türkler ve Suriyeliler olarak ortak belirlememiz bizi çok mutlu eder” ifadesini kullandı.

AYMAN GÜLER VE ABDULLATİF ŞENER

Şam’a giden heyet şu isimlerden oluşuyordu: Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eskişehir Bağımsız Milletvekili Süheyl Batum, İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Yuva.

heyet.jpg