BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Esad askerleri insan katledip dans ediyor

Suriye 'de iç savaş ve çatışmalar devam ederken rejim yanlılarıyla karşıtlarının video siteleri üzerinden propaganda savaşları devam ediyor

Abone ol

Yeni gelen görüntüler, günde ortalama 100 kişinin Baas ordusu tarafından katledildiği ülkede şehirler uçaklardan atılan bombalarla harap edilirken 'rejime bağlı askerlerin keyfine diyecek yok' dedirtiyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülerde cephedeki askerler bir anda ABD'li pop müzik sanatçısı Usher'in 2004 yılında çıkardığı single olan 'Yeah' isimli şarkıyla dans etmeye başlıyor.

Çeşitli figürler sergileyen rejime bağlı askerleri break dansı yapmayı da ihmal etmiyor.

MÜZİKLE KENDİNDEN GEÇİYORLAR

Rejim yanlısı SyriaTube ve muhalifi Ugarit News tarafından yayınlanan görüntülerde bir taraf 'askerler moralli' söylemini dillendirirken, diğer taraf, 'Beşar'ın askerleri Batı müziğiyle kendinden geçiyor' başlığıyla propaganda savaşı yürütüyor.

Görüntülerde arka planda dumanı tüten evler ve yıkılmış binalar kameraya yansırken askerlerin havaya açarak, Irak'ta 'Saddam döneminden' hafızalara kazınan Arapça 'canımız kanımız sana feda olsun' sloganını Beşar Esed için kullanmaları dikkati çekiyor.

Henüz doğrulanmayan görüntüler şimdiden internetin çok tıklananları arasına girdi.