BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.506,71
HABER /  DÜNYA

Esad 12 saat kala geri adım attı

Suriye hükümeti, ülkede ateşkes sağlanması için kendisine verilen sürenin dolmasına 12 saat kala önemli bir açıklama yaptı.

Abone ol

Suriye hükümeti, ülkede ateşkes sağlanması için kendisine verilen sürenin dolmasına 12 saat kala önemli bir açıklama yaptı.

Suriye devlet televizyonunun haberine göre, Savunma Bakanlığı, ordunun yarın sabahtan itibaren askeri operasyonları durduracağını duyurdu. Haberde buna karşın Suriye ordusunun herhangi bir saldırıya karşı alarm halinde olacağı ifade edildi.

ANNAN DA DOĞRULADI

BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan da çatışmaların yarın sabaha kadar durdurulacağı konusunda Suriye hükümetinden yazılı güvence aldığını belirtti. Suriye hükümetinin kabul ettiği Annan planı, Perşembe yerel saatle 06.00'da ülkede ateşkes sağlanmasını öngörüyor.

RUSYA'DAN MUHALİFLERE ÇAĞRI

Esad yönetiminin ateşkes kararının ardından bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya, "Mualifler de Suriye yönetiminin ateşkes adımına karşılık vermelidir" denildi.

MUHALİFLER: TANKLAR HAMA'DA 

Esad ve Annan'ın açıklamalarının ardından konuşan Suriyeli muhalifler ise, Suriye ordusuna ait tankların Hama'nın merkezine girdiğini açıkladılar.