BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'daki doktor ölümlerinde şok!

Erzurum'da son iki gün içerisinde iki doktorun, ölü olarak bulunması şoku yaşanıyor. Ölümlerde şok bulgulara rastlanıldı.

Abone ol

Erzurum Bölge Eğitim Hastanesi'nde son iki günde iki doktor ölü olarak bulundu. Aynı hastanede 1 yıl önce de bir kadın doktor, odasında ölü bulunmuştu. Doktorların ölümü geniş çaplı soruşturulurken "uyuşturucu bağımlılğı" ihtimali öne çıkıyor. 

Erzurum Bölge Eğitim Hastanesi'ndeki ilk doktor ölümü 6 Şubat 2010 günü meydana gelmişti. BEAH'ta görevli kadın uzman doktor B.T (20), sabah saatlerinde arkadaşları tarafından odasında hareketsiz bulunmuştu.

Aynı hastanede iki gün önce de Kalp Damar Cerrahisi Asistanı Muhammet Fındık (26) odasında yüzü morarmış bir şekilde ölü olarak bulunmuştu. Bugün ise hastaneni Acil Tıp Uzmanlarından Dr. Fatih Bilge (32) acil servisteki doktor odasında meslektaşı tarafından ölü olarak bulundu.

O gece nöbetçi doktor olan Fatih Bilge, hastalarını muayene ettikten sonra odasına çekildi. Acil Tıp Uzmanı Dr. Arif Onur Eden, nöbeti devralmak için geldiğinde meslektaşını doktor odasında ölü olarak buldu. 3 yıldır BEAH'ta görev yapan Bilge'nin çevresinde sevilen bir kişi olduğu öğrenildi.

ÖLÜM NEDENLERİ 'PROPOFOL' MÜ?

Aynı hastanede 2 gün aralıkla gerçekleşen ölüm olaylarına ilişkin geniş çaplı soruşturma sürüyor. Yapılan ilk incelemede yeni bulgulara ulaşıldı.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge'nin, sabah acil servisteki doktor odasında yapılan incelemede anestezide kullanılan tıbbi bir malzeme tespit edildi. Yapılan incelemede, Bilge'nin bulunduğu kanepenin yanında ''Propofol'' yazılı bir şişe ile ucunda kan lekesi bulunan enjektör bulundu.

Ayrıca doktorun ayak bileğinde iğne izleri ve sol ayak iç kısmında plaster bandının yapıştırılmış bir şekilde bulunduğu belirlendi.

Yetkililer, genellikle anestezide kullanılan ''Propofol'' adlı tıbbi malzemenin, hastaları uyutmak için kullanıldığını, aşırı dozda alındığında solunum sistemini durdurduğu ve yüksek dozda alındığında ise ölüme neden olduğunu belirttiler.