BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.527,97
HABER /  GÜNCEL

Ersun Yanal'ın yerine İtalyan Hoca

Federasyon Milli Takımlarla ilgili planını yaptı. Aykut Kocaman Ümit Millilerin başına geçecek. A Milli Takıma ise dünyaca ünlü bir İtalyan Hoca geliyor...

Abone ol

İşte futbolda son plan: A Milli Takım'ın başına Trapattoni gelecek. Ümitler'in başına geçecek olan Aykut Kocaman, İtalyan hocanın da yardımcılığını yapıp A Takım'a hazırlanacak.

Kazakistan galibiyetiyle 2006 Dünya Kupası elemelerinde grupta ikinci sıraya yükselen Milli Takım'ın grupta son üç maçına kimin yönetiminde çıkacağı hala tartışılıyor. Kulislerde dolaşan dedikodulara göre Futbol Federasyonu'nda Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın yerine bir İtalyan hoca getirilmesi düşünülüyor. İlk aday olarak gösterilen Lippi'nin İtalya'nın başında oluşu nedeniyle öncelik Giovanni Trapattoni'ye veriliyor. Trapattoni bu sezon Benfica'yı şampiyon yapmasına karşın 1 yıl daha süren sözleşmesini feshedip İtalya'ya dönüş kararı vermişti.

Şahin: Yanal'la devam

Benfica'dan ayrılış gerekçesini "Ailemi, çocuklarımı, torunumu özlediğim için dönüyorum" şeklinde açıklayan Trapattoni'nin kulüp takımı mesaisi gibi olmadığı için Türkiye'den gelecek teklifi kabul edebileceği öğrenildi. Federasyonun planlarında uzun vadede A Milli Takım'ın başına düşünülen Aykut Kocaman'ı Ümit Milli Takım'ın hocası yapmak da var. Kocaman, Trapattoni'nin yardımcılığını da üstlenecek. Ancak Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in dün İzmir'de yaptığı "Ersun Hoca görevinin başında" açıklaması sonrası federasyonun frene basabileceği de iddialar arasında.

Kaynak: