BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Eroğlu’ndan orman yangını açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu seneki orman yangınlarının geçen yılın aynı dönemine göre fazla olmasına rağmen zarar gören alan...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu seneki orman yangınlarının geçen yılın aynı dönemine göre fazla olmasına rağmen zarar gören alan miktarının daha az olduğunu söyledi.
Bir dizi temel atma törenine katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımlardan bahseden Eroğlu, Afyonkarahisar’ın tarihinde AK Parti hükümeti dönemindeki kadar yatırım almadığını anlatarak hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, "Orman yangınları ve mücadeleler konusunda neler yapılıyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:
“Biz orman yangınları ile mücadelede Akdeniz ülkeleri arasındaki en başarılı ülkeyiz. Bizim yılda ortalama 8 ile 10 bin hektar alan zarar görüyor. Ama yılda biz 500 bin hektara yakın bir alanda ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. 10 bin hektar nerede 500 bin hektar nerede. Diğer ülkelerde Fransa, İspanya, Yunanistan, İtalya ve Portekiz onlarda yangında zarar gören alan miktarı 100-150 ve 200 bin hektar dolayısı ile biz başarılıyız. Bu sene havalar biraz sıcak geçiyor, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde, dolayısı ile yangın sayısı arttı fakat geçen seneye göre daha hızlı müdahale ediyoruz. Bu sene ciddi bir tedbir aldık, arkadaşlara şu talimatı verdik, geçmişte 45 dakikada yangın yerine ulaşırken, geçen sene bu süre 18 dakikaya indi. Bu sene 15 dakikaya indireceğiz dedik ve bazı kritik bölgelerde meteoroloji ile temas kuruluyor ve nem oranları düşük bölgeler belirleniyor ve o bölgelere daha hızlı müdahale ediliyor. dolayısı ile şuanda yangın sayısı çok, ama yanan alan miktarı geçen seneden daha az. İnşallah bu hep böyle devam eder."
Gerçekleştirilen ziyarette, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve daire müdürleri de hazır bulundu.
(İHA)