BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Ermeniler Yahudileri katletti

Aksiyon'un son sayısında Ermenilerin 10 bin Yahudiyi öldürdüğü iddia edildi.

Abone ol

Yahudi lobi kuruluşu ADL'nin sözde Ermeni soykırımı konusundaki çıkışı, tarihi bir tartışmayı da yeniden alevlendirdi.

Arşivlerde yapılan araştırmalarda Ermeni çetelerinin Anadolu ve Kafkasya'da yaklaşık 10 bin Yahudi'yi katlettiği ortaya çıktı.

Aksiyon dergisinin bu haftaki sayısında yer alan habere göre geçtiğimiz haftalarda ABD'deki Yahudi lobi kuruluşu ADL'nin (Anti Defamation League/İftira inkarla mücadele birliği) Ermeni soykırımı iddialarını önce benimsemesi ardından 'konu tarihçilere bırakılmalı' yönünde açıklama yapması, Yahudiler nezdinde yer yer rahatsızlık oluşturdu.

Aynı günlerde İsrail'in Washington Büyükelçiliği eski müsteşarı Lenny Ben-David, İsrail hükümetini bu konuda dikkatli olmaya çağırıyordu. David, 5 Ekim'de Jerusalem Post gazetesinde yayınlanan "Türkiye ve Ermenistan: Yahudiler ne yapmalı?" başlıklı makalesinde Ermenilerin yüz

Güneydoğu'da Yahudi olmamasının nedeni Ermeni katliamı
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Doç. Sedat Laçiner: Yahudiler ile Ermeniler arasında her zaman tarihi bir rekabet oldu. Osmanlı döneminde küçük kasabalara kadar Ermenilerin Yahudilere dönük düşmanlıkları gözlenmiş, Ermenilerin asılsız suçlamaları nedeniyle bazı Yahudiler ağır cezalar almıştır. Hatta bugün Atatürk'ün Yahudi olduğu iddiası aşırı Ermeni gruplarca tekrarlanıyor. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da Yahudi kalmamışsa bunda Ermeni katliamlarının ve baskılarının da etkisi var.  
binlerce Müslüman ve binlerce Yahudi'yi katlettikleri yolundaki bilgi ve duyumlara dikkat çekti.

Osmanlı arşiv ve belgelerine bakıldığında ise Ermeni çetelerinin 1914'ten başlayıp 1919'a kadar 2 milyon Müslüman'ı katlettiği ortaya çıkıyor.

Aynı belgeler binlerce Yahudi'nin de Ermeniler tarafından katledildiğini ortaya koyuyor. Kesin bir rakam olmamakla birlikte sayının 10 bini bulduğu belirtiliyor.

Haberde Sabetaycılık, ve Yahudi cemaatleri konusunda çalışmaları olan Dr. Gad Nassi'nin, Ermenilerin yaptığı katliamı canlı tanıklarından dinlediğine de yer verilmiş.

Osmanlı Devleti o tarihlerde Ermenilerin Müslüman ahaliye, özellikle kadınlara yönelik yaptıkları mezalim ve kötü fiillerle ilgili araştırma yaptırıyor.

Bu çalışmalardan çıkan raporlara göre memurlar Hakkari'den çıkıp akrabalarını arayan Yahudi cemaatine mensup 300 kişilik bir kafilenin Ermenilerce doğranıp duvar şeklinde istiflendiğini görüyor.