BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.399,61
HABER /  GÜNCEL

Ermenek felaketinin özetini sadece o çıkardı!

Karaman maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden biri olan Mehmet Bahar'ın eşi Emiş Bahar facianın yürekler yakan özetini yaptı.

Abone ol

Karaman'ın Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü yakınlarında bulunan Has Şekerler Linyit Kömür İşletmesi'nde meydana gelen su patlaması sonucu ocakta mahsur kalan 18 kişinin ailelerinin umutları tükenmeye başladı.

Yakınları mahsur kalan ailelerin maden ocağındaki acı bekleyişleri ise devam ediyor. Uzmanların, bakanların günlerdir açıklamaya çalıştığı sözleri göçük altında kalan işçi Mehmet Bahar'ın eşi Emiş Bahar anlattı.

''BİZİ BİTİRDİLER''

Gözyaşları içinde isyan edenlerden biri de Mehmet Bahar'ın eşi Emiş Bahar... Eşinin aylardır maaş alamadığını söyleyen Ermiş Bahar, "İçeriden sağ çıksalar ne yapacağız? Üç aydır bizi yedirdiler, bitirdiler. Maaşlarını düzgün vermediler. Elimizde yiyecek ekmek koymayıncaya kadar uğraştılar. Şimdi de canlarını aldılar. Sağ çıksalar ne olacak, çıkmasalar ne olacak? Maaşlarını düzenli vermezlerdi. Ekmeklerini ellerinden aldılar. Servislerini ellerinden aldılar. Güneyyurt'u yediler bitirdiler. Güneyyurdu bitirdikleri gibi her tarafı bitirdiler" dedi.

26537035.jpg

"BABAM SUYUN İÇİNDE Mİ KALMIŞ"

Üç yaşında bir çocuğu olduğunu ve kızının, "Babam nerede? Su altında mı kalmış? Babam öldü mü?” şeklindeki sorularına cevap bulamadığını anlatan gözü yaşlı kadın, "Üç yaşında bir kızım var. 'Babam nerede, suyun içinde mi kalmış, çıplak mı kalmış? Nerede babam' der. Çocuğuma diyecek cevap bulamıyorum. Bunların hesabını nerede verecekler? Allah'ım, güzel Allah'ım, bunların yaptıklarına göre içeriden sağ selamet çıksınlar. Borçluyuz, dertliyiz. Ev aldık, kredi çektik. Bir sene oldu, evine yurduna doymadan. Bizim halimiz ne olacak? Bitirdiler bizi, bitirdiler. Bugünü yarına atarlar, yarını öbür güne atarlar. Üç aydır maaş yüzü görmeyiz. Eller bayram yaptı, biz yapamadık, eller kurban kesti, biz kesemedik. Bu darlığın bir bolluğu olurdu ama olmuyor işte, olmuyor. Dün öğleden beri içeride sağ adam mı kalır? Memuruz deyip gezerler. İşçilerin sırtından memurlar... Ama bunları süründürmeli. Hepsini süründürmeli" şeklinde konuştu.

O İŞÇİNİN EŞİNDEN YÜREK YAKAN SÖZLER

26538170.jpg

ermenek-has-şekerler-madeni.20141030114331.jpg