BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erkekler yemek diyor ya kadınlar?

Son yılların yükselen trendi fırsat sitelerinden Grupanya’nın yaptığı araştırma ilginç bir sonucu ortaya koydu

Abone ol

Son yılların yükselen trendi fırsat sitelerinden Grupanya’nın satış verileri ilgi çekici sonuçlar ortaya koyuyor.

Birçok ürün, mekan, eğlence, kültür ve sanat etkinliğini üyelerine özel indirimlerle sunan Grupanya, satış verilerinden yola çıkarak ilgi çekici sonuçlara ulaştı. Grupanya’nın satış verilerine göre, bugüne kadar en çok teklifi kadınlar satın aldı.

Grupanya’nın bugüne kadar satılan tekliflerinin %70’i kadın üyeler tarafından alındı. Teklifleri satın aldıktan sonra en hızlı kullananlar ise yine kadınlar. Grupanya’nın üye sayısı 1 milyona yaklaşırken, üyelerin satın aldığı tekliflerin sayısı ise 450.000’i geçti. Grupanya’nın şu ana kadar yaptığı satış cirosunun %20’sini spa, masaj vs. gibi güzellik ve bakım, %33’ünü ise yeme-içme teklifleri oluşturuyor.

Grupanya üyelerinin %65’ini kadınlar, %35’ini ise erkekler oluşturuyor. Grupanya’da erkekler gezi ve yeme-içme tekliflerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Kadınlar ise özellikle güzellik ve bakımla ilgili teklifleri daha çok tercih ediyorlar. Yoga ve pilates gibi tekliflere de kadınların ilgisi erkeklerden daha fazla. Teklifleri satın aldıktan sonra en hızlı kullanan kesim ise yine kadınlar. Grupanya’da her gün ortalama 10 teklif satışa sunuluyor. Sunulan teklif o gün boyunca ve genellikle takip eden 1 gün içinde satın alınabiliyor.