BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  POLİTİKA

Erkek gibi sözünü tut !

CHP'li Gürsel Tekin'in iddiaları AK Parti İstanbul Başkanı Aziz Babuşçu'yu çileden çıkarttı. Tekin'e ağır bir cevap verdi.

Abone ol

Gürsel Tekin'in "Mahkemeye başvuranların CHP'li olduğunu ispat edeyin istifa edeyim" dediğini hatırlatan Babuşçu, "Mahkemeye başvuranlardan ikisi CHP'li. Sayın Tekin sözünün eri misin, dürüst müsün göreceğiz. İstifa etmezsen bu halk seni vicdanlarında mahkum edecek" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul’da yaşanan sel felaketi sonrası CHP’nin iddialarına yanıt verdi.

Babuşçu konuyla ilgili hazırladığı ve içinde belgeler bulunan dosyayı basın toplantısıyla kamuoyuna gösterdi. Osmanlı TIR garajının Büyükşehir tarafından mühürlendiğini 4 TIR garajının ruhsatlarının CHP tarafından verildiğini savundu. "Sayın Baykal sakın belgesiz konuşmayın" diyen Babuşçu, iftiraların dayanılmaz hale geldiği için basın toplantısı düzenlediğini açıkladı.

BU DENLİ SEVİYESİ DÜŞÜK BİRİYLE

Bugün belgelerle konuşmak için bu basın toplantısını düzenledim. Benim Başbakan’ım, daha sel felaketinin yaraları sarılırken, bakanlarını toplamıştır. Benim belediye başkanım bu önlemlerin nasıl hayata geçirileceğinin toplantılarını yaptı

Sayın Baykal gidince, İl Başkanı Gürsel Tekin ortaya çıktı. Bu ülkenin Başbakan’ına ağır ifadeler kullandı. Bu denli seviyesi düşük olan biriyle televizyonlarda tartışmam mümkün değildir. Ama meydan okumasına da fırsat vermem, kabul etmem.

TEKİN DEMİŞTİ Kİ

Sayın Tekin demişti ki; ''Boğluca deresindeki imarın iptali için mahkemeye başvuranların CHP’li olduğunu ispatlayın istifa edeyim.'' Öncelikle bu Silivri’deki Boğluca deresi 1997 – 2007 ve 2009’da taşkınların yaşandığı bir dere.

İSKİ Genel Müdürlüğü, bilimsel araştırmaları da yapmak suretiyle, Boğluca deresinin kesiti yetersiz olan 500 metrelik kısmını kamulaştırma yaparak planlarda tadilat isteyen görüşünü ifade etti.

ERKEK GİBİ SÖZÜNÜ TUTMAYA DAVET EDECEĞİM 

Gerekçede de çok komik şeyler söylerler. ''Tarih boyunca bir kez dahi taşmadığı halde bu derenin kesitinin büyütülmesine neden gerek var'' diyorlar.

Bu derenin hiçbir zaman yeterli su taşımadığı gerekçesini ortaya koyuyorlar. Baykal ve Tekin de televizyon televizyon dolaşıp çamur atıyordu sadece. Bu kez ben herkesi erkek gibi sözünü tutmaya davet edeceğim.

CHP İlçe Teşkilatı'nın öncülük ettiği, iki il genel meclis üyesinin dava konusu yaptığı ve mahkemenin bilirkişiye havale ettiği bu dosyayla ilgili birkaç husus söylemek istiyorum.

Plana karşı Silivri İlçe Başkanlığı, planın iptali için çalışmaları bizzat yönlendirerek Silivri’de kamuoyu oluşturmaya başladı. CHP Silivri İlçe Başkanı, ayrıca CHP Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki CHP’li Grup Başkanvekilini ziyaret ederek iptal için destek istedi.

Bu olgunlaştırılan süreçte halen CHP İl Genel Meclis üyesi olan Bahattin Kıroğlu ve Şerif Sözen, diğer davacılarla beraber davayı açarlar.

BOĞLUCA TAŞTI TUZLA DERESİ TAŞMADI ÇÜNKÜ..

Yine Silivri’mizde Tuzla Deresi 2007’de felaketin yaşandığı dere. Oraya o zaman İBB dere yatağını genişleterek, Boğluca için ön gördüğü çözümü Tuzla’da gerçekleştirdiği için 2009'da Tuzla’da bir taşkın yaşanmadı.

Eğer bu dava süreci olmasaydı, Boğluca’da da aynı işlem yapılsaydı. Bugünkü taşkın yaşanmayacaktı.

MAHKEME İPTAL ETTİ

Bilirkişi raporunda diyor ki, 'İSKİ’nin görüşü doğrultusunda Boğluca deresinde 25’er metrelik koruma bandı oluşturulmasına ilişkin proje şehircilik ilkelerine uygun değil'. Projenin şehircilik ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle iptal kararı isteniyor ve mahkeme de iptal kararı veriyor.

Boğluca deresinin hikayesi budur. Boğluca deresinin serencamı, İBB’nin aldığı plan kararı, bu kararın iptaliyle ilgili Silivri’de CHP ilçe teşkilatının öncülüğü, toplantıları ve sonuçta iki il genel meclisi ve yönetim kurulu üyesinin dava dilekçesiyle gelinen nokta bundan ibarettir.

SAYIN TEKİN SÖZÜNÜN ERİ MİSİN

Şimdi bu belgeler doğrultusunda, sayın Tekin’e çağrıda bulunuyorum. Televizyon kanallarında seviyesi düşük iftiralar atıyorlar. Şimdi bu belgeler yayımlandıktan sonra sözünün eri misin, dürüst müsün göreceğiz.

Ama senin 'Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığın' iddiası, 'kazanamazsam istifa edeceğim' sözün hala aklımızdadır. Şimdi nasıl bir pozisyon alacağını hep beraber göreceğiz.

YAKIŞTI MI SAYIN BAYKAL

Şimdi sayın Baykal’ın iftiralarına cevap vermek istiyorum. Sayın Baykal, siz devlet protokolünde önemli bir yere sahipsiziniz.

Kendinizi televizyonlarda bir izleyin. Daha yaralar sarılmamış, kayıplar aranıyor ve siz çamurun ortasında basını karşınıza alıp ''Başbakan buraya geldi mi, başkan geldi mi, suçlu AK Partili belediyeler'' diye açıklama yapıyorsunuz. Yakıştı mı sayın Baykal?

Dün de konuşmaya devam ettiniz ve sayın Başbakanımızı itham ettiniz. Belki de bu defa cenazenin önünde siyaset yapmanın ne kadar ayıp olduğunu anlarsınız diye umuyorum.

TIR GARAJLARINA KİM RUHSAT VERDİ

Baykal, TIR garajlarından bahsederek ithamını yapmıştı. Basın Ekspres ve İkitelli güzergahında bugüne kadar verilen ruhsatların kimler tarafından verildiğini daha doğrusu ilk geçici ruhsatlamayı kimin yaptığı belgeleri sizlere takdir edeceğim. 4 CHP’li 1 DSP’li.

Bu güzergahta OSKA Dış Ticaret olarak ifade edilen yer ile ilgili ve yine Osmanlı TIR garajıyla ilgili OSKA ruhsat için müracatta bulunmuş, Küçükçekmece Belediyesi de İBB’ye göndermiş. İBB ise dosyayı İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’na göndermiş.

Osmanlı TIR garajıyla ilgili olarakta mühür fekki İBB tarafından yapılmıştır. Büyükşehir tarafından ruhsat verilmemiştir

SAYIN BAYKAL BELGESİZ KONUŞMAYIN

Şimdi Sayın Baykal’a şunu söylemek istiyorum. Sakın bir daha belgesiz konuşmayın, sakın bir daha acının üzerinden siyaset yapmayın. Konuşacaksanız belgeli konuşun.