BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

Yaralı asker çatışmayı böyle anlattı!

Hakkari’de terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu yaralanan ve baba evine otobüsle gönderilen Er Erhan Yakut, çatışmayı anlattı.

Abone ol

Hakkari’de terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu Geçimli Karakolunda yaralanan Jandarma Komando Er Erhan Yakut, “130 askerin bulunduğu karakola 300 kişi saldırdı. Hiçbir mevzi kaptırmadık, karakolu kaptırmadık. Tüm arkadaşlarım direndi. Cesurca savaştık" dedi.

Sabaha karşı otobüsle geldiği İnegöl’de Babası Cengiz Yakut, annesi Arzu Yakut, kız kardeşi Büşra Yakut tarafından karşılanan Erhan Yakut, Orhaniye Mahallesi’ndeki evinde dinleniyor. Ayaklarında ve kollarında yaralar bulunan Erhan Yakut, 20 günlük hava değişimine geldiğini belirterek, çatışma gecesini anlattı. 300 kişilik terörist grubunun saldırdığı karakolda 130 askerin bulunduğunu ve 4 saat süren çatışma boyunca cesurca savaştıklarını söyledi.

xxx.20120808135644.jpg

 “HAZIRLIKLI OLMASAYDIK KAYBIMIZ DAHA BÜYÜK OLURDU"

Gazi Erhan Yakut, o anları anlatıp tekrar yaşamak istemediğini belirterek; “Unutmaya çalışıyorum. Nöbet değişimi vardı. Ama biz böyle bir saldırıya hazırlıklıydık. Yoksa daha fazla kaybımız olurdu. Çatışma dört-dört buçuk saat sürdü. 300 kişi kadar geldiler. Biz de 120-130 askerdik. Hiçbir mevzi kaptırmadık, karakolu kaptırmadık. Tüm arkadaşlarım direndi. Cesurca savaştık. Şehit düşenlerden biri komutanımdı. Komutanlarımız tecrübeleri sayesinde bizi iyi yönlendirdi. Hiç şaşırmadık. Hazırlıklıydık zaten. Her akşam bunun tatbikatını yapıyorduk. Ben gelirken de komutanım hep yanımdaydı, yatmak istemedim. Memleketime gelmek istedim. Operasyon sonrası takviyeler de kobraların gelmesi işimize yaradı. Sızma ekibini bozduk biz. Ama mayın döşemişler yollara, bize destek gelmesini önlemek için. 1996 yılında bir baskın olmuş, o zamandan beri bir şey olmamış. Karakolumuz çok kötü bir yerde. Silahlarımız güçlü olsa da tepemizden saldırıyorlar" dedi.