BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,63
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'la o gazeteciler ne konuştu?

Başbakan Erdoğan'ın bazı gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği toplantıda, ''kararlılık'' mesajı verdiği belirtildi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde gazeteci, yazarlar ve STK temsilcileriyle yaptığı yaklaşık dört saat süren toplantının ardından toplantıya katılanlar Başbakan’ın kendilerine neler söylediğini açıkladı.

Akif Beki: Bu paralel devletin üstüne gitmeden caymayacaklarını söyledi. Güçlü sözlerle söyledi bunu. Hükümete yapılan yargı darbesi olduğunu söyledi ancak bu yeni bir durum değil. Dört saat kadar bunun etrafında konuşuldu, bunun sonuçları pek çok boyutuyla konuşuldu. Yargı darbesi ve 17 Aralık Darbesi Başbakan tarafından ilk kez burada mı söylendi bilmiyorum.

Sorular üzerine 17 Aralık operasyonunun dershane konusuyla başladığını söyledi. Ancak pazarlıkla bunların üstünden gelinemeyeceğini söyledi.

BAŞBAKAN KARARLI

Atamalar, operasyon teknikleri, bilgiler konuşulmadı. Bize detaylı bilgi verilmedi. Sorumluluk almak isteyen her aktöre kapısının açık olduğunu da belirtti.

Can Paker: Başbakan çok kararlı bu konuda. Bunu Türkiye ’nin geleceğiyle alakalı bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söylüyor. Beşir Bey de bunu söyledi. Kürt meselesi demek yanlıştır dedi. Bunu Avrupa ’da benim bildiğim ülkeler böyle diyip körüklüyor. Cemaatle ilgili kimseyle pazarlığa girmeyiz dedi.

Yeniden yargılamaya sıcak baktığını ve Adalet Bakanlığı’nın buna göre hazırlıklar yaptığını söyledi. İleride bu şekil paralel devlet operasyonları olmaması için Adalet Bakanlığı’nın çalıştığını söyledi. Benim aldığım en önemli nokta, kendi kafasında stratejisi olduğu ve A,B,C senaryoları hazırlandığını hissettirdi. Her şeyi milletin beni seçmesine bağlıyor.

Mehmet Barlas: Halk Bankası konusunda ‘’BDDK’ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı’’ dedi. Anladığım kadarıyla İade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı’na talimat verilmiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye..

"ŞANTAJ ALTINDA ÇALIŞAMAYIZ" DEDİ

Fikret Bila: Yeniden yargılama haktır dedi. Meclis’te düzenleme yapılabilir dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK’nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor. Sürekli ‘Şantaj altında çalışamayız’ dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım.

Ali Bulaç: Evet cemaat konusu gündeme geldi. Yani o konuda da Başbakan fikirlerini, görüşlerini ifade etti. Tır olayı da tabi gündeme geldi. Bunların birbirleriyle bağlantılı olduğunu düşünüyor Sayın Başbakan. Tır olayının, 17 Aralık operasyonuyla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Mahmut Övür: Hayır hayır öyle bir şey yok. Net bir cevap, operasyon olacak veya olmayacak gibi bir cevap vermedi. Söylediği şey şuydu; yasal prosedür içerisinde, yasaların elverdiği ölçüde, hatta diğer davaların yargılanmasıyla ilgili de bunu söyledi, her şey yasal prosedür içerisinde devam edecek