BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın sözleri için ne dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir "Alman vakfı"na ilişkin sözlerine Almanya Büyükleçisi'nden cevap geldi

Abone ol

Almanya Büyükelçisi Ebhard Pohl, Başbakan Erdoğan'ın atıfta bulunduğu projenin, Diyarbakır'daki atık su projesi olduğunu söyleyerek, yanlış anlaşılmadan sözetti.

Büyükelçi Polh, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir "Alman vakfı"na ilişkin sözleri ile ilgili Türk gazetecilerine açıklamalarda bulundu. Pohl, Almanya'nın, Türkiye gibi devletlerle ekonomik işbirliğini Almanya Kalkınma Bankası (KfW) ve Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından yürüttüğünü söyledi. Pohl, projelerin devlet kurumları, hazine müsteşarlığı, devlet kurumları ile gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu projelerin sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gerçekleştirilmediğini söyleyen Pohl, örnek olarak Kayseri'deki atık su arıtma projesini örnek gösterdi.

YANLIŞ ANLAŞILMA

Pohl, Başbakan Erdoğan'ın iddiasıyla ilgili Alman makamları ile temas olup olmadığına dair soruya, bazı ifadelerin özetlerini basına okuduğunu ve şu ana kadar kendisine bu konuda bir bilgi ulaşmadığını kaydetti. Alman Kalkınma Bankası'nın, ortaklarıyla son derece olumlu, iyi bir ilişkinin olduğunun altını çizdi.

Pohl, Başbakan Erdoğan'ın atıfta bulunduğu projenin Diyarbakır'daki atık su projesi olduğunu söyleyerek, yanlış anlama sonucu olabileceğini belirtti. Alman Hükümeti'nin adına çalışan bir kurum olan Alman Kalkınma Bankası'nın projeye destek verdiğini kaydetti. Her proje için Türk ve Alman hükümetleri arasında anlaşma imzalanması gerektiğini belirten Pohl, ihalelerle ilgili olarak da her proje için uluslararası düzeyde duyurulduğunu ifade etti. Ayrıca Pohl, konu hakkında bir araştırma, soruşturmaya gerek olmadığını belirtti.