BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Erdoğan'ın oy kullandığı sandıktan kime en fazla oy çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3275 numaralı sandığın sonuçları açıkladı. En çok oy Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çıktı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Küçük Çamlıca'da bulunan Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda, 3275 numaralı sandıkta kullanmıştı. Bu sandıktan Erdoğan'a 188, İnce'ye 103, Akşener'e 23, Demirtaş 9, Karamollaoğlu'na 3, Perinçek'e 3 oy çıktı.

Erdoğan oy kullandıktan sonra şunları söylemişti: Türkiye genelinde herhangi bir sorun yaşanmadığını söyleyen Erdoğan, "Katılım iyi görüyor. Türkiye genelinde aldığım bilgiler bunu gösteriyor. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde 30'lara kadar düşen bir katılımın olduğu seçimlerde, Türkiye bunların hepsini aşmış vaziyette. Son seçimlerde yüzde 85'i aşan katılımın, Türkiye'deki demokratik olgunlaşmanın ne denli ilerde olduğunu gösteriyor. Bu seçimle beraber, Türkiye adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimiz, ilk defa bize nasip oluyor. Başkanlık sistemiyle birlikte artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmada çıtayı ciddi manada yükseltiyor. Ülkemiz, bundan sonraki süreci bürokratik oligarşiye hiç takılmadan çok daha rahat bir şekilde sürdürecektir. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntının Türkiye genelinde olmadığını öğrendik. Hayırlı olsun. Milletimiz için de inşallah yeni bir dönemin başlangıcına vesile olsun diyorum"