BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın kızdığı sanatçı Defne Halman kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sanatçı Defne Halman kimdir? "Rumeli Hisarı sahnesine mescit yaptırmayalım" sözleriyle tepki toplayan Defne Halman kim?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİKA toplu açılış töreninde sanatçı Defne Halman'ı topa tuttu. Sadri Alışık Ödül Töreni'nde 'yılın en iyi kadın sanatçısı' ödülünü alırken "Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim" çağrısında bulunan tiyatro oyuncusu Defne Halman vardı. Erdoğan, sanatçıyla ilgili "Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı" dedi.

defne-halman-kimdir.png

DEFNE HALMAN NE DEMİŞTİ?

Defne Halman, 4 Mayıs’ta yapılan Sadri Alışık Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, “Birlikte ne kadar güçlüyüz, ne kadar güzeliz. Bu gücümüzü sansüre karşı koymak için de kullanalım. AKM’yi çürümeye bırakanlara dur demek için de kullanalım bu gücü... Rumelihisarı Sahnesi’ne mescid yapmak isteyenlere izin vermeyelim. Hep beraber sesimiz yüksek çıkıyor. Beraber direnelim” demişti.

DEFNE HALMAN KİMDİR?

ABD'nin New York şehrinde doğdu. Birleşmiş Milletler Uluslararası Okulu'nda, Juilliard Bale Okulu'nda ve pek çok ünlü Amerikalı oyuncuyu yetiştirmiş olan Professional Children's School'da eğitim gördü. Daha sonra Türkiye'ye yerleşti ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın tiyatro bölümüne yazıldı. Mezun olduktan sonra pek çok tiyatro oyunu ve sinema filminde rol aldı, çeşitli televizyon programlarında ve İstanbul Film Festivali'nin ödül törenlerinde sunuculuk yaptı. Aç Sınıfının Laneti oyunundaki rolüyle Avni Dilligil Tiyatro Ödülü'nü ve Kültür Bakanlığı Özel Ödülü'nü kazandı. 1990'ların başında New York'a dönen Halman, Broadway dışı tiyatrolarda oyunculuk kariyerine devam etmekte ve babası Talat Halman ile beraber çeşitli kültürel programlara katılmaktadır. Bir kız çocuğu annesidir.

FİLMOGRAFİ

Hayatboyu : Aslı Özge - 2012
New York'da Beş Minare : Mahsun Kırmızıgül - 2010
Merhaba New York : İsmail Güneş - 2002
İkinci Bahar : Türkan Derya - 1999
Asiye Nasıl Kurtulur? : Atıf Yılmaz - 1986
Kırlangıç Fırtınası : Attila Candemir - 1985
Kuyucaklı Yusuf : Feyzi Tuna - 1985
Fidan : Erdoğan Tokatlı - 1984