BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ın CEO damadı köşe yazarı oldu

Başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak köşe yazarı oldu. Albayrak Sabah Gazetesi'nde bugün ilk yazısını yazdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın büyük kızıyla evli olan Berat Albayrak, CEO'luktan sonra köşe yazarlığına başladı.

Berat Albayrak, hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi'nde bugün ilk yazısını yayınladı.


Berat Albayrak'ın köşe yazarlığına başlaması günün sürprizi oldu. Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evli olan Berat Albayrak, aynı zamanda Turkuvaz Medya'nın başındaki Serhat Albayrak'ın da kardeşi.

İLK YAZISINI YAZDI

Berat Albayrak bugün Sabah gazetesinde ilk yazısıyla okurların karşısına çıktı. "YeniTürkiye yeni berat-albayrak-erdoğanin-damadi.jpgekonomi " başlıklı köşe yazında 17 Aralık ve Gezi olaylarına temas edere, sürecin manidar olduğunu yazdı.

Albayrak, "Artık siyasetçisi, bürokratı, akademisyeni vs. herkes yeni Türkiye ile uyumlu olmalı ya da ülkenin önünde takoz olmaktan çıkmalıdırlar" dedi.

CEO'LUKTAN KÖŞE YAZARLIĞINA

Berat Albayrak 15 yıldır Çalık Holding'te çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2007 yılında ise şirketin CEO'su oldu. Bu görevinden ise geçtiğimiz yılın Aralık ayında ayrıldı.

CEO'luktan köşe yazarlığına geçen Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu. New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yapan Albayrak, 1999 yılından 2013 yılına kadar Çalık Grubu'nda çeşitli pozisyonlarda çalıştı.

Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, 2 çocuk babası.