BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'ın çağrısı sonrası üç kurumdan flaş TL kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrasında THY, EPDK ve Savunma Sanayi Destek Fonu TL'ye geçme kararı aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı yurt içinde ve yurt dışında büyük yankı uyandırdı. Kurumlar TL için ardı ardına kritik kararlar almaya başladı. EPDK, Savunma Sanayi Destek Fonu ve THY TL'ye geçme kararı aldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) doğalgaz ihalelerinde TL'ye geçtiğini açıkladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası kullanacak.

THY'DEN TL'YE GEÇME KARARI

THY'den yapılan açıklamaya göre, dolar üzerinden uygulanan Türkiye çıkışlı Umre ücretleri, bugün itibarıyla TL olarak uygulanmaya başladı. Türk Hava Yolları, Amerikan Doları üzerinden uygulanan Türkiye çıkışlı Umre ücretlerini, bugün itibarıyla Türk Lirası olarak uygulanmaya başladı. Türk Hava Yolları'nın bu yönlü girişimiyle, dönem ve kullanılan seferlere göre vergi dâhil Türkiye çıkışlı Umre ücretleri TL cinsinden uygulanacak.

TL İÇİN TÜM DÜZENLEMELER YAPILDI

Açıklamada şöyle denildi: "Türk Lirasına çevrilen ücret uygulaması çerçevesinde, biletlemeyle ilgili cezai sürecin de -değişiklik/iade ve no-show (yolcunun rezervasyonu yaptırmış olduğu hâlde uçuşa gelmemesi)- TL olarak uygulanabilmesine yönelik gerekli tüm düzenlemeler tamamlandı."

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı'na ilişkin açıklamada bulundu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DA TL'YE GEÇTİ

Bakanlığın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: " Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı' çerçevesinde, Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası'na çevrilmiştir."