BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Erdoğan'ın A,B,C planlarını açıkladı ilginç 'harcama' diyaloğu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Cumhurbaşkan Erdoğan'ın seçimle ilgili A, B ve C planının ne olduğunu açıkladı.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede yaşadıkları diyaloğu anlattı. İnce, Erdoğan'ın kendisine 'Bay Kemal seni harcadı' dediğini aktarırken, bu ifadeye 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım, asıl sizi harcadı' diyerek cevap verdiğini belirtti. İnce, Erdoğan'ın seçim için A,B,C planlarımız var açıklamasını da kendince yorumladı.

Sözcü'ye konuşan İnce şunları söyledi:

Bunu bana Erdoğan da söyledi! “Bay Kemal seni harcadı” dedi. Ben de “Ben Cumhurbaşkanı olacağım, asıl sizi harcadı” dedim!

Siz bir saygısızlık gördünüz mü bu görüşmede? 

Hayır, inanın görmedim. Görsem, gördüm derdim. Eleştirileri de gördüm, ama önemli değil. Ben bütün rakiplerime giderim, insani bir davranıştır bu. Biz rakibiz, düşman değiliz ki…

ERDOĞAN'IN SEÇİMLE İLGİLİ 'A,B,C PLANLARIMIZ VAR' AÇIKLAMASINA İNCE'NİN YORUMU

A: Kısıklı'daki eve geçeceğiz, B: Rize'ye döneceğim, C: Urla'ya yerleşeceğim… Benim anladığım bu!

Çankaya Köşkü'ne mi geçeceksiniz? 

Ben 14 senede zor aldım o evi ya, bırakmayı düşünmüyorum. Senelerce kirada oturdum ben, son 1.5 yıldır evimdeyim. Çankaya'yı devlet işleri için kullanacağım. İsraf ekonomisini bırakıp insaf ekonomisine geçeceğiz. 150 araçla gezmeyeceğim, 7 özel uçağım olmayacak, 4 ayda 740 milyon TL harcamayacağım.

"OY ORANIM YÜZDE 30'UN ÜSTÜNDE"

Seçimler ikinci tura yüzde yüz kalacak, şu anda Erdoğan'la aramızda birkaç puan var. Başka şeyler olmazsa ilk turda yüzde 30'un çok üzerinde bir oy alacağımı biliyorum.

Ne olabilir?

Bilmiyorum ki! Bombalar patlayabilir, korkular başlayabilir…