BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı peygamberle vurdu!

CHP lideri Baykal tabii ki altta kalmadı! Erdoğan'ın sözlerine Erdoğan'ı kızdıracak şekilde yanıt verdi. İşte Baykal'ın sözleri;

Abone ol

İNTERNETHABER

CHP lideri Deniz Baykal Meclis'te Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi. Öymen ve Kılıçdaroğlu arasındaki 'istifa et' polemiğine hiç değinmedi. Gündeminde ıslak imza ve Erdoğan'ın sözleri vardı.

Islak imza konusunda 'Fos çıktı' dedi.

Erdoğan'ın "Atatürk kalksa ilk sizi defeder" sözüne de esprili bir yanıt vermeyi tercih etti! "Atatürk kalksa sayın Başbakan'ın dünya 100 metre rekorunu kıracağı söyleniyor"

Daha sonra da ekledi: "Ya Hz. Ömer, Hz. Peygamber kalksa senin halin ne olur?"

BU TABLO KABUL EDİLEMEZ
Hiçbir demokratik ülkede yaşanmayacak olanlar Türkiye'de her gün yaşanıyor. Anayasal hazımsızlık, çatışma var. Silahlı kuvvetlerle çatışma çıkıyor, yargıyla çatışma çıkıyor, temel insan özgürlükleriyle ilgili çatışma çıkıyor, basın sindiriliyor! Türkiye'nin demokratikleşmesini içine sindiremeyen ve bunun gereklerini yapamayan iktidarın yol açtığı çatışma her gün önümüze geliyor. Bu tablo kabul edilemez, bu böyle gitmez!


EKONOMİ İYİLEŞSİN DİYE BEKLERKEN
Hepimiz hergün ekonomik krizin sonuna gelindiğini işitme arayışı içindeyiz. Hergün hepimiz "Acaba ekonomik sıkıntılar noktalanmaya yaklaştı mı?" diye umutla bekliyoruz. Ha piyasalar toparlanacak, ekonomi canlanmaya başladı, istihdam olanakları gelişmeye başladı haberlerini bekliyoruz. Maalesef şu an itirabiyle bizi umutlandıracak, sevindirecek bir olumlu işaretin hala ortaya çıkamamış olduğunu, resmi bilgilere dayalı olarak görüyoruz. Ekonomideki gerileme, işsizlikteki artış, geçim sorunlarının giderek artmasını görüyoruz.

EMEKLİLERE 2 İKRAMİYE VERİLMELİ
Biz CHP olarak emeklilere yılda iki ikramiye ve kış aylarında yakacak yardımı verilmesini düşünüyoruz. Kentlerde ve şehirlerarası yolculuklarda da onlara indirimli seyahat olanağı mutlaka sağlanmalıdır diyoruz.

ISLAK İMZA FOS ÇIKTI

[PAGE]



NE OLUYOR? BİR YERLERDE YANLIŞ VAR DA NEREDE?
Adli Tıp raporundaki ifade edilen sonuç herkes için kabul edilmelidir. Türkiye'deki askerle iktidar arasındaki çatışmanın kilidini açacak olan anahtarbu belgedir. Bu belgeyle ilgili olarak adli tıp rapor vermiştir. Başbakan "Artık bunun gereği yapılmalıdır. Genelkurmay askeri personeli derhal gönderilmeli ve gereği yapılmalıdır. O rapor geçerli rapordur, oradaki ifadeler literatürde kabul gören ifadelerdir, kilidi açalım" dedi. Ne oldu bu kilit? Başbakan 'bırakın' diye rica ediyor? Demekki birileri tutuyor. Ne oldu? Önce tutuklandı, sonra oybirliğiyle, itham edilen suçun geçerliliğini gösteren kanıt görülmemiştir diyerek tahliye kararı verildi. Ne olur? Bir yerde bir yanlış var da yanlış nerede?

ALBAY O BELGEYİ ELDİVENLE TUTMUŞ
Biz ne dedik? Adli Tıp'ta o raporu veren 3 kişi oraya ne zaman atanmış? Olaydan bir hafta önce! O 3 kişiden biri zaten ben incelemedim, yönetici sıfatıyla imza attım dedi. O Adli Tıp daha önce nasıl davrandı? Hüseyin Üzmez, Cem Garipoğlu olayında nasıl çelişkilere düştü. Güler Zere olayında ıslak imzaya imza atan kurulun başkanı çıktı dedi ki "biz sadece olaya bakmayız, kamuoyunun bakışına da dikkat ederiz" diyor. Albay diyor ki; ben bu kağıdı eldivenimi giyeyim öyle tutayım! Bunun üzerinde parmak izimi bulamazsınız! Tutmayacağım, parmak izi incelemesi yapın! demiş, eldivenle imzalamış.

BU İDDİALAR KARARGAH İDDİALARI
Mahkeme mahkemeye belge vermiyor, hakimler doğru bildiklerini söylüyor, kıyamet kopuyor. Bugün başka kişiyi ilgilendiriyor bu durum, yarın hepimizi ilgilendirir. Mahkemenin 'kanıt değildir' diyerek tahliye kararı verdiği o belgenin gerçekliğine ilişkin kamuoyunda da çelişki de var. Muhbir kişi ve birbiri ardından ortaya atılan idddialar... Tümbunların bir kişinin kendi içinde bulunduğu görev ve faailiyet alanı içinde şahit olduğu, elde ettiği, belgelerin onun tarafından kamuoyuna duyurulması olarak inanır mısınız? Bu bir kişinin üsetsinden gelebilecek iş değil, bir organizasyon... Günlerce çalışan bir karargahın ortaya koyduğu iddialar.

ISLAK İMZA FOS ÇIKTI
Bu karargahın hedefleri Türk yargısının en önemli insanları... Bu karargah hala bunca faaliyetine rağmen daha somut bir sonuç ortaya koyamadı. En somutu bu ıslak imza idi, o da fos çıktı. O fos çıktı da bunu kimler yapıyor, kimler yaptırıyor, arkasında ne var?

DİNLEMELER YASAL DA DEĞİL, HUKUKİ DE

[PAGE]



DİNLEMELER YASAL DA DEĞİL, HUKUKİ DE DEĞİL
Telefon dinleme krizi çıktı. Başsavcıyı başsavcı yardımcıları dinliyormuş. "Ben gücümü hukuktan almıyorum, sen bakma o savcıya, o orada duruyor, ben gücümü başka yerlerden alıyorum, sen işine bak" diyorlar. Yargıtayı birileri dinliyor! İlk incelemeyi yapacak kurul, 1. dairenin başkanlık divanı... Onların izin vermesi lazım. Adalet bakanının emrindeki müfettişler yürü diyecek yürüyecek! Dinlemeler yasal mı, yasal değil mi, yasal ama hukuki değil mi? Açıkça söylüyorum yasal da değil, hukuki de değil! Yasal dinlemenin sınırları çerçevesi hiçbiri uygulanmamış. Mahkeme kararı olunca yasal mı oluyor?

TİB NİYE KURULDU?
Birdenbiri Türkiye'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı çıktı. Başkanınını Başbakan atıyor. Hem de üçlü kararnameyle de değil, tek başına başbakan! Tüm bilgiler başbakana gidiyor, o denetliyor! Böyle bir idari sistem bizim hukukumuzda var mı? TİB niye kuruldu? Herkes hakkında dosyalar oluşturuluyor. 70 bin kişiyi dinleyen, istediğini de ona ekleyecek olan bir otorite demokratik bir otorite sayılabilir mi?

LAİKLİĞE KARŞI HAREKET
Anayasa Mahkemesi 'laikliğe karşı odak oldu" diye karar verdi. Bizim yargımız da laik, ordumuz da laik. En azından öyle idi. Anayasa Mahkemesi kararıyla laik olmayan iktiara uygun yargı ve ordu için altyapı hazırlandı. Şimdi o süreç yürüyor. Olan budur

ATATÜRK KALKSA ERDOĞAN DÜNYA 100 METRE REKORUNU KIRAR

[PAGE]



ATATÜRK YAŞASA SEN BAŞBAKAN OLABİLİR MİYDİN?
Türkiye'de açılım tartışmalarıyla geçti geçen hafta! Başbakan dedi ki "Atatürk kalksa ilk bunları defederdi" Peki Atatürk yaşasaydı sen Başbakan olabilir miydin?

ERDOĞAN'IN ATAYA SAYGI CÜMLELERİ (!)
Tabi ben Başbakan'ın Atatürk'e değer vermesinden mutluluk duyarım ama ben her şeyi unutup buna inanamıyorum. Daha önce bu konularda ne söylediğini biliyorum. Başbakanın çelişkilerini de biliyoruz. "Davam için gerekirse papaz elbisesi de giyerim" demişti. Benim kıblem yok diyor. Sayın Erdoğan demiş ki "Tevhid-i Tecrisad nelere yaradı? Harf inkilabı kimin işine yaradı? 'Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye! Tabi millet isterse gidecek" 'Türkiye Cumhuriyeti 1923'ten beri sürekli gerileyiş içindedir. 70 yıl boşa gitmiştir" İşte Atatürk'e sevgi sözleri! 'Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya ne gerek var?"

ATATÜRK KALKARSA ERDOĞAN 100 METRE REKORUNU KIRAR
Atatürk kalkarsa bizi defedermiş. Halk arasında fıkralar dolaşıyor: Atatürk kalkarsa Sayın Başbakan'ın dünya 100 metre rekorunu kıracağı söyleniyor. Peki sen hiç kul hakkı yedin mi? Devlet hakkı yedin mi? Hz. Ömer kalkarsa senin halin nasıl olur? Hz. Ömer diyorum, Hz. Peygamber'i hiç düşünmüyorum bile... O kalkarsa ne cevap verirsin, senin halin nasıl olur?