BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ı oynamak için hazır yok böyle benzerlik!

Yapımcılığını Uğur Yalçınkaya’nın yaptığı, Kod Adı K.O.Z. adlı filmde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı oynayacak oyuncu Cem Kurtoğlu oldu.

Abone ol

Daha önce Orhan Kılıç’ın yer alacağı duyurulan rol için yapımcı Kurtoğlu’nda karar kıldı.

Rolü için bol bol gözlem yapan Cem Kurtoğlu, çekimlerin ilk gününde, Erdoğan’a olan benzerliğiyle ekibi şoke etti. Yapımcı Yalçınkaya, filmin 13 Şubat’ta vizyonda olacağını belirtti. 

271120142340204330096.jpg

K.O.Z EKİBİ MEYDAN OKUDU

Parantez Yapım şirketi, filme getirilen yayın yasağı üzerine zehir zemberek bir açıklamaya imza attı.

Açıklama şöyle:

Kod Adı: K.O.Z. sinema filmine yayın yasağı getirilmesine başvuru hakkında çıkan haberler hakkında, ticari faaliyetimize yapılan zarar verici müdahaleye yönelik basın bültenimiz;

Kod Adı: K.O.Z. isimli sinema filmimizin teaser görüntülerinde geçen helikopter kazası ile ilgili sahneleri, hiçbir şekilde tarafımızdan ifade ve ima edilmemiş olmasına rağmen, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilişkili olduğunu öne sürerek, “yürüyen davayı etkilemeye yönelik olduğu ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve akrabalarının kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle” durdurulmasına yönelik girişimlerde bulunulduğunu, elimize herhangi bir tebligat ulaşmamış olduğundan, bugüne kadar filmimizle ilgili olarak basın bülteni ve tüm diğer çalışmalarımızın kendilerine iletilmiş olmasına rağmen, hiçbir şekilde tek satır haber yapmamış olan Cihan haber ajansı ve Zaman gazetesinin haberinden öğrenmiş bulunmaktayız.

Zaman gazetesinin 24 haziran tarihindeki haberine istinaden, durdurma kararı için başvuruda bulunan avukatın, ‘Bu filmin aslınsa çekildiğine inanmıyorum’ ifadesi için ise, filmin gala gecesine davetimizi şimdiden bildirmek istiyoruz.

Filmimizin senaryosu, ticari anlamda sürprizlerinin ortaya dökülmemesi amacıyla dijital hiçbir ortamda paylaşılmayıp, tamamen elektronik daktilo ile yazılmaktadır.

Bununla birlikte, bahsi geçen avukatın kulaktan dolma bilgilerle ve hiç bir hukuki dayanağı olmadan Kod adı: K.O.Z. isimli sinema filmimizin, ticari faaliyetlerimiz açısından, elinde herhangi bir bilgi olmadan zarar verici ifade ve hareketlerinden dolayı;

5846 sayılı Fikir ve sanat Eserleri kanunu kapsamında haklarımızın ihlal edilmesi söz konusu olacağından, bu durumda, tarafımıza yapılmış olan haksız ve mesnetsiz müdahaleye karşı tüm yasal hakları kullanacağımızı bildirmekteyiz. Böyle bir engellemenin söz konusu olması halinde uğrayacağımız maddi ve manevi olarak zararın tazmini için her türlü hakkımızı saklı tutarız.

Sinema filminin bir kurgu olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Kod adı: K.O.Z. isimli sinema filmimizin hiçbir gerçek kişi ve kuruluşla birebir örtüşen isim, konu ve yer anlatımı yoktur, hiçbir kurum ya da şahsı rencide, deşifre amacı gütmemekte olup, hiçbir kimsenin temel hak ve özgürlüklerini ihlal edici nitelikte değildir. Bu bir belgesel film olmayacaktır.

Ayrıca Kod Adı: K.O.Z. sinema filminin yapımcısı Uğur Yalçınkaya;

Bu bir sinema filmi kurgusudur. Kaldı ki bu ülkede uçak ya da helikopteri düşen tek isim merhum Muhsin Yazıcıoğlu değildir. Merhum Eşref Bitlis'in uçağı da bu şekilde düşmüştü ve kendisi vefat etmişti. Yayınlanan teaserda Muhsin Yazıcıoğlu'na dair en ufak bir bilgi yokken, avukatın bir zan üzerine mahkemeye başvurup yayın yasağı koydurması hukukun ayaklar altına alınmaya çalışıldığının göstergesidir. Bazı internet gazeteleri bu görüntülerden yola çıkarak Muhsin Yazıcıoğlu ismini ön plana çıkarması bizim sorumluluğumuzda olan bir konu değildir.

Bunun yanında merhum Muhsin Yazıcıoğlu gibi devletine bağlı, millet sevgisi ile görev yapan bir liderin, her hangi bir ortamda bahsinin geçmesi esnasında bile asla kişilik haklarına ve ailesini üzmeye yönelik bir şekilde anlatılması tasvip etmeyeceğimiz bir konu olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Parantez yapım