BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ı böyle köşeye sıkıştırdı

Kılıçdaroğlu, Meclis Grubu'nda Başbakan'a çok sert yüklendi. Erdoğan'a 'omurgasız' diyen CHP Lideri, bununla da kalmadı...

Abone ol

Partilerin grup toplantılarının yapıldığı bugün Meclis'te siyasi tansiyon iyice yükseldi. Liderler, kürsüden birbirlerini suçladılar. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 'Gandi' benzetmesinin dışına taşarcasına konuştu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok sert ifadelerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı 'omurgasızlık'la suçlarken, bir adım daha ileri gitti ve "Senin peygamber sevgin bir günlük mü?" diye sordu.

Parti grubunda ikiyüzlülükle suçladığı Başbakan Erdoğan'ı dokunulmazlık konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın dürüst olmadığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın tüm çelişkili konuşmalarını Anadolu Ajansı arşivlerinden derleyen Kılıçdaroğlu, bu çelişkileri tarih tarih şöyle açıkladı:

ERDOĞAN "OMURGASIZ" OLDU

"Son günlerde bir moda oldu. Sayın Başbakan'a bir şey sorarlar... Efendim dürüst olun, samimi olun... CHP neden böyle diyorlar, CHP kıvırıyor diyor... Şimdi size yer ve gün vererek A.A'dan bilgiler sunacağım. Bakalım kim dürüst kim değil?

15 Mart 2003 - Sözde ermeni Soykırımı, AB Temsilciler Meclisi'nde görüşüldü. Sayın başbakan esti gürlerdi: "ABD'nin bir daveti vardı. Ama bu davete ben katılmayacağım" dedi. Sayın Başbakan bunları yiyip yutuyor...

"Uluslar arası bir seyehat, bu daveti gerçekleştireceğiz" dedi daha sonra... Yani milletini yine uyuttu. Sayın Başbakan, bu kadar dürüst davranmazsanız sana 'omurgalı' diyebilirmiyiz? Sayın Başbakan, sen kimin omurgasını sorguluyorsun, senin sorgulama hakkın da yok, yetkin de yok... Sen zaten omurgasız birisin.

19 Ocak 2005 - Bir kanun tasarısı Meclis'e geliyor, Sayın Başbakan'ın altında imzası var... 3 yıl içinde GAP kaldırılacak diye bir madde var içinde... Gazeteciler Sayın Başbakan'a soruyor... Neden GAP'i kaldırıyorsunuz diye... "GAP'in kalktığı falan yok, bunu nereden uyduruyorsunuz?" diyor... Sayın Başbakan altında senin imzan var... Senin imzanın olduğu bir tasarıdan nasıl habersizsiniz? Bir de her açıklamasında sürekli 'dürüst olun' diyor... Bir insan dürüstlüğü her defasında ön plana alıyorsa, bunun altında bir şey varıdr zaten.

KIVRILA KIVRILA NE OLACAK?

25 Ekim 2002'de - Daha yeni seçimler oluyor.. Deniz Baykal ile Arena programına katılıyor... Dokunulmazlıkları kaldıracağız diyor... 24 Kasım 2002... Seçimleri kazanmış... Gazetecileri verdiği yanıt, "İlk birinci yılda bu konuyu düşünmüyoruz..." Kıvırmaya bak! Kimse böyle kıvıramaz... Hadi diyelim ki kıvırdı... Şimdi hangi yıldayız 2010... Allah aşkına bu kıvrıla kıvrıla ne olacak? Şu verdiğin sözün arkasında adam gibi dur, kaldır dokunulmazlıkları...

Şimdi bu kalkacak, 'Yok efendim omurgalı olun, sözünüzün ardında durun' Sen kimsin de bunları bize söylüyorsun...

OFER’LE GİZLİCE GÖRÜŞTÜN

Bir süre sonra ABD’ye gittiğini görüyoruz. Sayın Başbakan sana omurgalı diyebilir miyiz? Diyor ki ben Ofer’le Davos’ta görüştüm. Oysa hepimiz biliyoruz ki Bilkent Otel’de Ofer’i mutfak kapısından alıp gizlice konuştun.

PEYGAMBER SEVGİN BİR GÜNLÜK MÜ?

Kılıçdaroğlu grupta Erdoğan'a yükledi. Hz Peygambere hakaret eden karikatürleri hatırlattı:

"Peygamberin çirkin karikatürlerini çizerler çıkar efelenirsin sonra gider kuzu kuzu oyunu verirsin. Peygamber sevgisi sende bir günlük mü? "Kimse benim maskemi indirmesin" diyorsun. Ama ben senin maskeni indireceğim.

Ben bunları Anadolu Ajansı'ndan alıyorum... Arzu edersen git al sende çıktısını oku bunların... Tabi yüzün tutar mı bilmem..."

ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI

2002'de sayın Başbakan Uşak'ta konuşmuş "Mazot fiyatlarını yüzde 50 indireceğiz" demiş. İnmiş mi fiyatlar? Hayır... Bütün çiftçi kardeşlerimizin görevi kendisine sahip çıkmayan bir başbakanı sandığa gömmektir.

15 Mart 2003 - Sözde Ermeni soykırımı ABD Temsilciler Meclisi’nde görüşüldü ve karar alındı. Bunu üzerine şöyle diyor “Ben ABD’ye gitmeyeceğim.”

16 Ekim 2010 - AKP Kızılcahamam'da kamp yapıyor... Başbakan, "73 milyonun yaşam tarzının hak ve hukukun teminatı benim" diyor. Eğer o teminatsa yandık. Sayın Hüseyin Çelik çıkıyor ve Başbakan Erdoğan'ı düzeltiyor, "Hiç kimse kimsenin teminatı değildir" diyor...

ASIL SENİN YATACAK YERİN YOK!

Sayın Başbakan Kızılay Genel Kurulu'nda konuşuyor, "Kendi bir parça ekmeğini insanlar muhtaçlarla paylaşıyor... Bu bir emanettir... Bu emaneti kendi gayesi için kullananın yatacak yeri yoktur" diyor... Yani 'emanete hıyanet eden namussuzların yatacak yeri yoktur bu ülkede' diyor. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. İkinci Genel Başkanı'mızdan beri söylüyoruz...

AKP'NİN KOYNUNDA YATIYORLAR

Şimdi buna kim sahip çıkacak? Öyle ya... Hükümet değil mi? Siz hükümetin Deniz Fener'i davasına sahip çıktığına inanıyor musunuz? Bu konuşmayı yapan bir Başbakan, neden düşünmüyor? Yoksulların yoksulluğu giderilsin diye, alın terinden birikilip Deniz Feneri'ne verilen insanların paraları nerede? Bunların yatacak yeri var mı? Sayın Başbakan asıl senin yatacak yerin yok... Ama bu paraları sömürenlerin yatacak yeri var... AK Parti'nin koynunda yatıyorlar... AKP sahip çıkıyor onlara...

DİNE SAYGILARI DA YOK

Sadece ulusal medyayı değil, yerel medyayı da izliyoruz. Sayın Başbakan baraj açılışına gitmiş. Yerel medyada bir gazeteci arkadaşımız yazmış. AKP İl Başkanı adam toplamak için sağda solda diyor ki, "Namazın kazası var ama barajın açılışının kazası yok"... Bu nedenle kesin geleceksiniz... Bunlarda dine saygı yok... Doğru... Saygı olsa, Rasmussen'e efelenip sonra da gidip oy vermezler.

RECEP BEY'DEN İNCİLER KİTABI

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından bir kitap derleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, kitabın adını bile belirlemiş:

"Biz ne dediysek söylediğimizin arkasında durduk... Hiç bir zaman hiç bir yerde söylemlerimizden vazgeçmedik. Sayın Başbakan unutmasın... Benim adım Recep Tayyip Erdoğan değil. Ve arkadaşlarıma talimat verdim, Recep Bey'den inciler diye bir kitap yazacağız. Eğer kitap çok kalın olursa adına "Recep Larousse" diyeceğiz. Yani bir ansiklopedi gibi olacak"

ARKANIZDA KAPI GİBİ CHP VAR

Hükümete karşı yaptığı eleştirilerin, vatandaş üzerinde umutsuzluk yaratmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, halkın arkasında CHP'nin olduğunu dile getiriyor:

"Bu eleştirileri yaparken sakın ola hiç bir vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Arkanızda kapı gibi CHP var. Yoksulluğu kader olmaktan çıkaracağız. Onun sömürülmesine izin vermeyeceğiz. baskılar geliyor biliyorum, kendi medyalarını oluşturdular biliyorum. Sabahtan akşama CHP'yi eleştirirler biliyorum ama korkmayacağız çünkü biz haklıyız... Bizim yolumuz açık, engeller var, engelleri aşmak bizim görevimiz. Yolumuz, yolunuz açık olsun diyorum...

Eğer Başbakan Erdoğan adam gibi adamsa, bu il başkanını hemen görevden alır"