BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.528,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ı BOP'un eşbaşkanı ilan etti

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın BOP başkanlığının devam ettiğini ilan etti

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana'da Erdoğan'ı bu kez Mavi Marmara'yla vurdu! Erdoğan'ı, Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarın mayınlı toprakları 49 yıllığına İsrail'e verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, The Economist'in -CHP'ye oy verin- çağrısına tepki gösteren Başbakan Erdoğan'a cevap verdi. İşte o sözler;

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.... 

Partisinin Adana İl Başkanlığı'nca Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Kılıçdaroğlu, projelerini anlattı, hükümete yüklendi, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bizim derdimiz herkesin karnı doysun, bu ülkede özgürlük olsun, fabrikamız olsun, aş iş, onları ceplerini, cebine girecek parayı düşünüyor" ifadelerini kullandı. Nasıl bir Türkiye hayali kurduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımız rahat uyuyacak, halkın iktidarında anneler sabahları okula gönderirken, iki yanağından öpüp umutla okula gönderecek onları. Annelere bir sözüm var. Unutmayın size seçme seçilme hakkını getiren parti CHP'dir. Şimdi ikinci bir devrime imza atmaya hazırız. Her eve, her aileye sahip çıkacağız. 'Aile Sigortası Projesi'ni hayata geçireceğiz ve her aileye, o ailenin kadınına 600 TL destek vereceğiz."

"RECEP BEY'İN EZBERİNİ, KİMYASINI BOZUP MASKESİNİ İNDİRECEĞİM"

Anadolu'nun küçük bir köyünde doğduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "7 çocuklu bir ailenin oğluyum ve 7 kardeşin içinde üniversiteyi bitiren sadece benim. Kardeşlerimin kimisi okudu, kimisi okuyamadı. Babamın imkanları yoktu. 1923 yılında cumhuriyeti kuranlar, bize her yolu açtı. Okuduk, üniversiteye gittik, devletin bağrında 27 yıl hizmet ettik. Siyasette milletvekili olmayı da, CHP'de genel başkan olmanın da yolunu açtı bu ülke. Onun için diyorum cumhuriyet özgürlüktür, geleceğe umutla bakmaktır, barışmaktır, bir arada ve özgürce yaşamak, halka hizmet etmektir. Cumhuriyet, geleceğimizdir, onurumuzdur. Onurumuzu koruyacak olan da bu halktır" diye konuştu.
"CHP'YE OY VERMEK RECEP BEY'E GÖRE SUÇ"

Dünyanın en büyük ekonomi dergileri arasında gösterilen 'The Economist'te yer alan ve 'CHP'ye oy verin' çağrısında bulunan makaleyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ona da kızıyor Recep Bey. Ya CHP'ye oy ver demek suç mu? Evet, Recep Bey'e göre suç ama bize göre özgürlüğün yolu. İşte bu yüzden diyorum; 'Recep Bey'in maskesini indireceğim' diye."

Başbakan Erdoğan'ın, İsrail ile ilgili olarak kendisine yöneltmiş olduğu eleştirilere yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizi, İsrail'e destek vermekle suçluyor. Allah aşkına bu 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı kim; Recep Bey. Yani bütün dünya biliyor ama adam kaçmaya çalışıyor. Senin maskeni indireceğim. 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı oldun. Irak'ta onlarca masum kızın ırzına geçilirken, kalkıp da ne dedi biliyor musunuz? Amerikan askerine başarı diledi. Maskesini indireceğim bunun. Mayınlı araziler vardı hatırlıyor musunuz? Neymiş efendim, 'Bunları 49 yıllığına İsrail'e vereceğiz' diye kanun hazırladılar. Peki bunu kim iptal ettirdi? Tabi ki CHP. Sen kalkacaksın Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını 49 yıllığına İsrail'e vereceksin, sonra kalkıp beni suçlayacaksın. Ben o toprakları, topraksız köylüye vereceğim. Bu gidip Amerika'da üstün cesaret öldü almadı mı? Yahudi lobisinden üstün hizmet madalyası aldı. Şimdi çıkmış bana; 'Hayırdır' diyor" diye konuştu.

"MAVİ MARMARA SORUŞTURMASI İÇİN ADALET BAKANLIĞI YETKİ VERDİ Mİ"

Konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, halk için çalışacaklarını, halk için üreteceklerini ifade ederek, "Bunu gerçekleştirecek büyük ve güzel bir kadromuz var. Birikimli, çalışkan bir kadromuz var. Ve bu kadroyla birlikte Türkiye'yi aydınlar gibi, aslanlar gibi, yiğitler gibi, okumuşlar gibi, yüreğinde insan sevgisi olanlar gibi yöneteceğiz. Recep Bey'in İsrail işini ben bitiririm. 'Mavi Marmara' gemisi vardı değil mi? Orada yurttaşlarımız şehit edildi, kanları yerde kaldı. Yakınları gidip savcılığa suç duyurusunda bulundu, birkaç sivil toplum kuruluşu da gidip başvurdu savcılığa. E peki failleri nerede? İsrail askerleri değil miydi bunu yapanlar? Failleriyle ilgili dava açılması için Adalet Bakanlığı'nın mahkemeye yetki vermesi gerekiyor. Recep Bey yetki verdi mi? Recep Bey, sana soruyorum; dava açmak için Adalet Bakanlığı, izin verdi mi vermedi? Çık 73 milyon yurttaşa açıklama yap. Yapar mı? Yapıp yapmayacağını bekleyip de göreceğiz" dedi.

"BEN ONUN USTALIĞININ HANGİ KONUDA OLDUĞUNU BİLİYORUM"

"Ben onun onun ustalığının hangi konuda usta olduğunu, benim gibi siz de çok iyi biliyorsunuz" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama Kemal kardeşiniz bunun hesabını soracak, AKP Genel Merkezi'nde hortumları kesecek. Hiç endişeniz olmasın 12 Haziran'da sandığa gidip, adı adalet olan ama adaletin timsali olan AKP'den hesap soracağız. Söz mü? Sizler söz verirseniz kesin bu iş olur. Fişini de çekeceğiz. Hiç merak etmeyin siz" ifadelerini kullandı. Çiftçilere de seslenen Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda mazotu çiftçiye 1.5 TL'den verecekleri, elektrik borçlarını silecekleri sözünü verdi. Gençlerin, geleceğin umudu olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, askerlik süresini 15 aydan kademeRcyük ekonomi dergileri arasıli olarak ilk etapta 9, sonra da 6 aya düşüreceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Ben diyorum ki askerlik süresini kısaltıp, bedeli ve bedelsizi de getireceğiz. Durumu iyi olanlardan bedel almayacağız, iyi olanlardan para alacağız.
"GENÇLERİMİZİ KARANLIK ODAKLARIN ELİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Öğrencilerin yurt sorununu geldiklerinde çözeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, gençleri karanlığa teslim etmeyeceklerini ifade etti. Türkiye'de resmi olmayan rakamlara yaklaşık 15 milyon 600 bin yoksul olduğunu ve insanların yatağa aç girdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkede halkın iktidarında bir çocuk bile yatağa karnı aç girmeyecek, herkesin karnı doyacak. Ben bunu söylüyorum. Recep Bey'in bana söylediğiyse; 'Parayı nerden bulacaksın', Türkiye'de para var mı, ülkede para var mı'. Türkiye'de para var ama parayı halkın çıkarına kullanacak otorite yok. AK Parti cebine çalışır ama halka çalışmaz."
Herkesten oy isteyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını da şöyle tamamladı:

"Geçmişte hangi partiye oy verildiyse verildi. Ama şimdi hepimiz CHP çatısı altında buluşalım. Ülkemiz için, geleceğimiz ve demokrasi için, özgürlükler, insan hakları, barış için, huzur için, herkesin karnını doyması için CHP çatısı altıda buluşalım. Ben günde 17 saat çalışıyorum, sizdense sadece 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Bana söz verin. CHP'ye halkın partisine, emeğin, alın terinin partisine bir arkadaşınızı daha oy verdirmeye söz verin bana. Sizler söz verdiyseniz, Recep Bey'in ezberi bir kez
daha bozulmuştur. Bu benim olduğu gibi sizin de göreviniz."

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP Adana milletvekili adaylarıyla halkı selamladıktan sonra Mersin'e geçti.