BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan tesettür mayolu kadına ziyaret

Çeşme sahilinde tesettürlü mayo ile denize girerken bir kadının saldırısına uğrayan kadın Erdoğan'ın gündeminde.

Abone ol

İzmir'in Çeşme ilçesinde denize 'haşema' olarak bilinen tesettürlü mayo ile girdiği için tartaklanan öğretmen Hatice Şenocak'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan moral verdi.

Hatice öğretmen, geçen Perşembe günü denize haşema ile girdiği için, eşinin asker ve emekli bir öğretmen olduğunu söyleyen B.P. isminde bir bayanın saldırısına uğramıştı. Olayın medyada yer almasından sonra Şenocak ailesine Başbakan Erdoğan sahip çıktı. Pazar günü İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingin ardından, Şenocak ailesini kabul etti. Hatice Hanım ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı olan eşi Abdurrahim Şenocak'tan olayı dinleyen Erdoğan, olayın şokunu üzerlerinden atamayan 8 yaşındaki Zeynep Betül ile 11 yaşındaki İsmail Hakan'a ikramlarda bulunup hediye verdi.

ÇOK DUYGULANDIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini miting platformunun altındaki VIP salonunda ağırladığını söyleyen Abdurrahim Şenocak, "Ben aynı zamanda sendika başkanıydım ve Başbakan basını da çağırabilirdi. Tamamen insani bir yaklaşım gösterdi. Tam bir hak adamı olduğunu gösterdi. Çok duygulandım. Başbakan'ın hepimizden daha fazla hassasiyetinin olduğunu gördüm." dedi. Eşi Hatice Hanım'ın yaşadıklarını anlattığını ifade eden Abdurrahim Şenocak, yoğun programının arasında kendilerini dinleyen Başbakan Erdoğan'ın zaman ayırmasının önemli olduğunu vurguladı.

ÜZÜNTÜLERİNİ İFADE ETMİŞ

Başbakan Erdoğan'ı birçok yerde insanlarla, yaşlılarla, problemli vatandaşlarla ilgilenirken basından gördüklerini kaydeden Abdurrahim Şenocak, "Başbakan'ın bunları kamuoyu önünde göstermelikten ziyade samimi bir şekilde yaptığını gördük." dedi. Görüşmeden sonra kızı Zeynep Betül'ün Başbakan için "Ne kadar iyi adam" dediğini hatırlatan Şenocak, Başbakan'ın geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra üzüntülerini ifade ettiğini aktardı.

Yaşadıklarından AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'in haberdar olduğunu ve kendisiyle görüştüklerini hatırlatan Şenocak, Başbakan'la doğal bir görüşme yaptıklarını anlattı.

ARABİSTAN'A GİDİN DEMİŞTİ

Hatice Şenocak, Çeşme'nin Alaçatı beldesindeki İmbat Sahil Evleri Sitesi'nde 'Haşema' olarak bilinen tesettürlü mayo ile denize girdiği için, denizin ortasında B.P. isimli bir bayanın saldırısına maruz kalmıştı. Hatice Hanım'a daha önce de saldıran B.P., denizin ortasında, çocuklarının gözü önünde şu hakaretlerde bulunmuştu: "İran'a Arabistan'a, sizin gibi olan insanların ülkesine gidin."

ÜÇER GÜNLÜK RAPOR ALMIŞTI

13 yıllık öğretmen olan Hatice Hanım ve oğlu İsmail Hakan, üçer gün rapor almıştı. Hatice Şenocak suç duyurusunda bulunmasına karşılık, B.P. jandarmaya ifade vermeye gelmemişti.